Başbakan Ünal Üstel, gerçekleştirilen iç güvenlik toplantısının ardından açıklama yaptı.
Başbakan Ünal Üstel, iç güvenlik toplantısı sonrası güvenlik birimlerinin güçlendirileceğini, ülkeye girişlerde ek tedbirler alınacağını ve Türkiye ile iş birliğinin artırılacağını açıkladı.
“HALKIMIZIN HUZURUNU KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasının tamamı şu şekilde:
“Bugün, İçişleri Bakanımız, Güvenlik Kuvvetleri Komutanımız Polis Genel Müdürümüz ve Polis Muhaceret Müdürümüzle birlikte, ülkemizin iç huzurunu hedef alan son gelişmeleri ve olayları değerlendirdiğimiz bir iç güvenlik toplantısı gerçekleştirdik.
Son günlerde halkımızın huzurunu ve güven duygusunu zedelemeye yönelik, özellikle iş dünyasına ve bazı vatandaşlarımıza karşı yapılan saldırı, tehdit, şantaj ve huzursuzluk yaratma girişimlerini yakından takip ediyoruz.
Bu tür girişimler yalnızca bireyleri değil, toplumumuzun genel huzurunu da hedef almaktadır.
Hükümet olarak kararlıyız. Hiç kimsenin halkımızın güven duygusunu zedelemesine, huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz.
Bu noktada; Yaşanan olaylar karşısında, suç ve suçluyla mücadelede Polis Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmalarını takdir ediyoruz.
Bununla birlikte, güvenlik birimlerimizin daha etkin görev yürütebilmesi adına; personel, altyapı ve teknolojik ihtiyaçlarının karşılanması ile gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi yönünde önemli adımlar atma kararlılığımızı bugün bir kez daha teyit ettik.
Türkiye Cumhuriyeti ile yürürlükte olan güvenlik iş birliği antlaşmaları çerçevesinde, ülkemizin iç güvenliğini daha da güçlendirecek; özellikle ülkeye girişler konusunda alınması gereken ek tedbirlerin devreye konulması ve etkin denetim mekanizmalarının uygulanması yönünde gerekli girişimleri de başlatıyoruz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, huzurun, güvenin ve istikrarın ülkesi olmaya devam edecektir. Bu doğrultuda gerekli her adımı cesaretle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm kurumları görev başındadır.
Halkımız müsterih olsun; bu topraklarda korku iklimi yaratmaya çalışan kim olursa olsun, karşısında her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik kurumlarını bulacaktır”