Şenkul'dan vatandaşlara acil ihtiyaçlar için su kullanmaları çağrısı

GÜNDEM

Ülke genelindeki elektrik kesintileri, su teminini de ciddi şekilde etkiledi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin su temininde ciddi aksamalara yol açtığını duyurdu.

Şenkul’un açıklamasına göre, Geçitköy’den gelen Türkiye suyu ile kuyulardan sağlanan yerel suyun her ikisi de elektrik kesintilerinden etkilendi. Şu an Girne Belediyesi’nin su depolarına düşen su miktarı, normalin yalnızca %5’i seviyesinde.

Elektrik sorununun henüz tamamen çözülemediğini vurgulayan Şenkul, geçmiş deneyimlere dayanarak su temininin normale dönmesinin 24 ila 48 saat sürebileceğini belirtti.

“Şebeke ne kadar az boşalırsa, sorun da o kadar hızlı aşılır” diyen Şenkul, vatandaşlara sadece acil ihtiyaçlar için su kullanmaları çağrısı yaptı.

Paylaşımın Girne özelinde yapıldığını belirten Şenkul, aynı sistemin ülke genelinde geçerli olduğunu hatırlatarak, tüm bölgelerin bu uyarıyı dikkate alması gerektiğini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.