İngiliz adam, eşini ve çocuklarını 10 gün önce evlerine aldıkları 22 yaşındaki Ukraynalı mülteci için terk etti

YAŞAM

Bradford da yaşayan bir adam, eşini ve çocuklarını 10 gün önce evlerine aldıkları 22 yaşındaki Ukraynalı mülteci için terk etti.

29 yaşındaki Tony Garnett, 28 yaşındaki eşi Lorna, İngiliz hükümetin mültecileri yeniden barındırma programına dahil oldu. Sofiia Karkadym işgalin başlangıcında memleketi Lviv’in dehşetinden kaçıp ve Berlin üzerinden Bradford’da yaşayan Tony ve Lorna’nın evine yerleşti.


Lorna, Tony ile Sofia’nın yakınlaştığını görünce kıskanıp Sofia’yı evden kovunca iki çocuk babası Tony Garnett, 10 gün önce evine taşınan 22 yaşındaki Sofiia ile evi terk etti. Tabii olay İngiliz basınının bir numaralı gündemi oldu!..Daha önceki haberimde 600 tane Ukrayna’lı kadın ve çocuğun gereken araştırmalar yapılmadığı için daha önce şiddet ve tacizden hüküm giymiş erkeklerin evlerine yerleştirildiği ve şikayetler sonrası yeni evlere yerleştirildiğini paylaşmıştım.

Hükümet, Ukraynalı bir aileyi evine alan ev sahiplerine aylık 350 sterlin ödeme yapıyor. Ünlü İngiliz komedyenler ve sanatçılar kollarımızı açarak karşılayıp “tabii ki evlerimize alacağız” diye reklamlara bu programa destek oldu. Birden fazla evi olan bu reklamlarda çıkan milyoner sanatçılardan acaba kaç tanesi evini Ukraynalı göçmenlere açtı merak ediyorum?

Bazılarınız Sofiia’yı 10 gün içinde gelip kocasını ayarttı diye eleştirecek. Birçoğunuz da adamı suçlayacak.
Esas suçlu kim sizce?

Bizde bir ara ekonomik sorunlar yüzünden Rusya’dan gelen zor durumda kalan kadınlar seks işçisi olarak pazarlanmıştı. Aynı şey şu anda İrlanda’da yapılıyor, Escort dedikleri kadın pazarlayan sitelerde Ukrayna’dan gelen kadınları ülke isme vererek pazarlanıyor ve ticaret yüzde 600 artmış.

Göçmenlik sorununu çözmek için en iyi yöntem ülkeleri bombalamamak ve çıkar için ülkeleri birbirine düşürmemek. Suriyeliler 100 yıldır kendi ülkelerinde bizdeki gibi iyi kötü yaşıyordu. Dışardan organize müdahale sonrası sonucu gördük. Ülkeleri işgal edip bedava petrol alıyorlar ve kendi ülkelerinde halkı aç bırakıp akabinde sorunun kaynağı göçmenler diyorlar.

Şimdi bu işte suçlu Sofia, Tony yada Lorna mı? Yoksa tüm bu kargaşaya neden olanlar mı?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.