banner31
banner6

Çin'de ilk Omicron salgınının görüldüğü Tiencin'de 'kısmi karantina' ilan edildi

10 Ocak 2022 Pazartesi 15:49
46 Okunma
Çin'de ilk Omicron salgınının görüldüğü Tiencin'de 'kısmi karantina' ilan edildi

Çin ana karasında Omicron varyantını taşıyan yerel kaynaklı ilk yeni Kovid-19 vakalarının görüldüğü Tiencın şehrinde kısmi karantina tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

Tiencın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) yapılan açıklamaya göre, vakaların görüldüğü Cinnan merkez ilçesinde yüksek ve orta riskli bölge ilan edilen site ve binalardaki yaklaşık 75 bin 680 kişi karantinaya alındı.

Karantina ve kontrol bölgelerinde yaşayanlardan evlerini, salgın önleme bölgelerinde ise mahallelerini terk etmemeleri istendi.

CDC Yardımcı Direktörü Cang Ying, dün yaptığı açıklamada, şehirde tespit edilen 2 yerel kaynaklı vakadan alınan numunelerde, Kovid-19'un 'BA.1 mutasyonu' olarak da bilinen Omicron varyantına rastlandığını, yakın temastaki kişilerde yapılan testlerde 18 vaka daha tespit edildiğini belirtmişti.

Vakaların üçüncü nesil yayılma zincirine işaret ettiğini vurgulayan Cang, varyantın daha önceden topluluk içinde yayılmaya başladığını tahmin ettiklerini söylemişti.

Yerel basındaki haberlerde, enfeksiyon tespit edilen 18 kişinin 15'inin aynı okula ve etüt merkezine devam eden 8 ila 13 yaşındaki ilkokul öğrencileri olduğu kaydedilmişti.

Vakalar, Çin ana karasında tespit edilen Omicron varyantını taşıyan ilk yurt içi kaynaklı yayılma oldu. Çin'de daha önce yurt dışı kaynaklı Omicron vakaları tespit edilmiş ve Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde topluluk içi yayılmaya rastlanmıştı.

Kentte toplu testler uygulanıyor

Yerel kaynaklı vakalar nedeniyle yaklaşık 15 milyon nüfuslu kentte dün saat 07.00'den itibaren toplu testler uygulanmaya başlandı. Vatandaşların sağlık barkodlarındaki "yeşil" kodu negatif test sonucu çıkana kadar "turuncuya" çevrildi. "Yeşil" kodun olmaması vatandaşların metroya, kamu binalarına, alışveriş merkezlerine ve bazı restoran ve süpermarketlere erişimini engelliyor.

Vakaların görüldüğü Jinnan ve Nankai çevresindeki metro istasyonları geçici olarak hizmete kapatıldı.

Vatandaşların zorunlu olmadıkça kenti terk etmemeleri istenirken, ayrılmak zorunda olanlara son 48 saatte yapılmış geçerli negatif test sonucu, yeşil sağlık kodu ve iş verenlerden veya topluluklarından aldıkları onay belgesini göstermeleri şartı getirildi.

Son Güncelleme: 11.01.2022 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52