banner31
banner6

Çin’den kısmi Covid-19 seyahat yasağı kararı

14 Mayıs 2022 Cumartesi 12:33
35 Okunma
Çin’den kısmi Covid-19  seyahat yasağı kararı

“Sıfır Covid” politikasından vazgeçmeyen Çin’de katı önlemler geri dönüyor.

Çin’de artan Covid-19 vaka sayısı nedeniyle katı önlemler hayata geçirilirken Ulusal Göç İdaresi, ülke dışına seyahatlerin kısıtlandığını açıkladı.

Vatandaşların “çok gerekli olmayan” durumlarda yurt dışına çıkmalarının yasaklandığı, ülkeden ayrılmak isteyenlerin seyahat belgelerinin ve pasaportlarının sıkı bir şekilde inceleneceği bildirildi. Yurt dışı seyahatlerine yalnızca iş seyahati, bilimsel araştırma ve sağlık sorunları gibi durumlarda izin verileceği belirtildi.

Çin hükümetinin pandeminin başından bu yana uyguladığı “Sıfır Kovid” politikası, ülkede zaman zaman tepkilere yol açıyor. Çin’in finans merkezi Şanghay’da haftalardır süren katı karantina uygulaması, evlerinde mahsur kaşan milyonlarca Çinliyi isyan ettirmişti.

Çin Asya Kupası ev sahipliğinden de çekildi

Çin, artan koronavirüs salgını nedeniyle 2023 Asya Kupası ev sahipliğinden çekildiğini açıkladı. Asya Futbol Konfederasyonu, Pekin’in kararını doğrularken ev sahipliğinde Katar ve Suudi Arabistan öne çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52