banner31
banner6

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Başbakan'a: Benim için Miçotakis diye biri yok

23 Mayıs 2022 Pazartesi 20:48
57 Okunma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Başbakan'a: Benim için Miçotakis diye biri yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum" ifadesini kullandı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyaretindeki açıklamaları Türkiye'den sert tepkiler almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim için Miçotakis diye biri yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim için Miçotakis diye biri yok

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Beyaz Saray'a konuk olup ABD Başkanı Biden'la görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez konuyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacağız. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Biz sözünde duracak onurlu şahsiyetli siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisini düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize yeteriz. F-16'lar konusunda Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakıp kararını vermeyecektir."

ABD ziyaretinde Biden'la görüşen ve Kongre'ye de hitap eden Miçotakis, ABD'nin Türkiye'ye olası silah yardımını eleştirerek, Doğu Akdeniz'deki 'ortak çıkarlara' zarar geleceğini öne sürmüştü.

Kıbrıs meselesini de ön plana çıkaran Miçotakis, iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini söylemişti. Miçotakis, isim vermeden Türkiye'nin Yunan hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek, Doğu Akdeniz'deki hayati çıkarlara inandığını söylemiş, "Sadece ortak stratejik öncelikleri değil, aynı zamanda ortak değerleri de paylaştığınız müttefiklerle çalışmanız önemlidir" demişti.

Miçotakis'in Kongre'deki konuşmasında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de salonda bulunması dikkat çekmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52