banner31
banner6

DSÖ'den maymun çiçeği açıklaması

03 Haziran 2022 Cuma 08:57
81 Okunma
DSÖ'den maymun çiçeği açıklaması

DSÖ'den maymun çiçeği açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika ülkeleri hariç 30'dan fazla ülkede 550'yi aşkın maymun çiçeği virüsü vakası bildirildiğini açıkladı. Vaka sayısında artış beklendiği vurgulandı. Öte yandan Nijerya, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla vahşi hayvan eti satışını yasakladı.

DSÖ Çiçek Hastalıkları Sekreterliği Başkanı Dr. Rosamund Lewis, hastalığın endemik salgın olarak kabul edildiği  ülkeleri dışında 30'un üzerinde ülkede görüldüğünü, 550'den fazla da doğrulanmış vaka kaydedildiğini söyledi.

Lewis, "Salgının aynı anda birden fazla yerde gerçekleştiği göz önüne alındığında, gördüğümüz şey gerçekten farklı. Böyle bir durum daha önce görülmedi" dedi.

DSÖ'nün salgının kaynağını ve kontrol altına almak için çok geç olup olmadığını bilmediğini söyledi. Lewis, enfekte kişilerin son haftalarda başkalarıyla temas ederek virüsü bulaştırmış olma ihtimali nedeniyle vaka sayılarında artış görmeyi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Son olarak Fas'ta ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.

NİJERYA'DA VAHŞİ HAYVAN ETİ SATIŞINA YASAK

Nijerya, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla vahşi hayvan eti satışını yasakladı.

Tarım Bakanı Muhammed Ebubekir, ülkede tüm vahşi hayvan avcıları ve tacirlerine iş durdurma talimatı verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52