banner31
banner6

Samsung, siber saldırıya uğradı

04 Eylül 2022 Pazar 16:14
33 Okunma
Samsung, siber saldırıya uğradı

Koronavirüs nedeniyle internet kullanımının oldukça artması, siber saldırganları da harekete geçirdi. Özellikle 2020 yılında yapılan siber saldırı sayılarında rekor artışlar yaşanmıştı.

Koronavirüsle artışa geçen siber saldırılar, günümüzde de yoğun bir şekilde devam ediyor.

SAMSUNG'A SİBER SALDIRI

Samsung, temmuz ayında bir siber saldırıya uğradığını ve bazı kullanıcı verilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı.

Samsung, ABD sunucularını hedef alan saldırıda kişisel müşteri bilgilerine erişildiğini ve kendi ağından bilgilerin alındığını tespit etti.

Bu olay üzerine Samsung, müşterilerine bir mektup göndererek konu hakkında bilgi paylaştı.

Samsung’un ABD sunucularına gerçekleştirilen saldırıda saldırganlar, müşterilerin isimleri, iletişim bilgileri, demografik bilgileri, doğum tarihleri ve ürün satın alma gibi verilerini ele geçirdi.

Şirket, gerekli önlemleri aldığını ve herhangi bir cihazın tehlike altında olmadığını söyledi. Ancak Samsung, özellikle şüpheli e-postalar konusunda kullanıcıları uyardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52