banner31
banner6

İngiltere’deki akaryakıt krizi haftalar sürebilir!

01 Ekim 2021 Cuma 18:49
12 Okunma
İngiltere’deki akaryakıt krizi haftalar sürebilir!

İngiltere’de benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmasına neden olan akaryakıt krizinin birkaç hafta daha devam edebileceği belirtiliyor. Petrol perakendecileri benzin istasyonlarının sadece yarısının stoklarının dolu olduğunu bildirdi

İngiltere’de koasa neden olan akaryakıt sıkıntısının normale dönüşü haftalar sürebilir.

İngiltere Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) her 4 benzin istasyonundan birinde yakıt bulunmadığını bildirdi.

Londra’da akaryakıt tedariğinde sorunlar nedeniyle benzin istasyonlarının önünde araç kuyrukları oluşurken birçok istasyon ise yakıt sıkıntısı nedeniyle kapalı.

PRA Direktörü Gordon Balmer Bloomberg Radyo’ya istasyonlardaki tedarik sıkıntılarının bitip normal seviyelere dönüşün haftalar sürebileceğini söyledi.

İngiliz hükümeti akaryakıt şirketlerinin tankerler kullanarak yakıt ikmali yapılmasının krizi azalttığını belirtti. İngiliz Bakan Kit Malthouse tüketim normal seviyelere dönerse arzın da normale döneceğini söyledi.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla AB vatandaşı tır ve kamyon sürücülerinin sayısının azalması akaryakıt tedariğinde sorunlara yol açmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52