banner31
banner6

Sterlin, Sunak ile son 1 ayın zirvesine çıktı

25 Ekim 2022 Salı 10:20
112 Okunma
Sterlin, Sunak ile son 1 ayın zirvesine çıktı

Dolar dünyada geri çekilirken İngiltere para birimi sterlin, Rishi Sunak’ın İngiltere başbakanı olması üzerine risk algısının iyileşmesiyle bu ayın en yüksek seviyelerine doğru yükseldi.

Dolar, Fed’in faiz artırımlarının dünyanın en büyük ekonomisini frenlemeye başladığına dair işaretler sonrasında geri çekilmeye başladı.

Rishi Sunak’ın İngiltere başbakanı olmak üzere iyileşen risk algısı ile sterlin bu ayın en yüksek seviyelerine doğru yükselirken, euro Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı öncesinde 6 Ekim’den bu yana ilk kez 0,99'a yaklaşıyor.

Sterlin alış 21,0168 satış ise 21,0479 tl'den işlem görüyor.

Dolar endeksi 111.78′e düşerek  6 Ekim’den bu yana en zayıf seviyesi olan Cuma günkü 111.68′e yaklaştı.

Öte yandan yen, hafta sonu gelen Japonya Merkez Bankası (BOJ) müdahalesinin ardı ardına iki gün sonrasında dolar karşısında 149′da güçlü tarafta kaldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52