banner31
banner6

21. Uluslararası Zeytin Festivali başladı

08 Ekim 2022 Cumartesi 20:33
40 Okunma
21. Uluslararası Zeytin Festivali başladı

potansiyelini bilimsel yaklaşımlarla arttırmak, çeşitlendirmek, zeytin ağacı, meyvesi ve ürünlere daha fazla ekonomik değer kazandırmak, üretimini teşvik etmek olduğunu kaydeden Güngördü, 1974  sonrasında, Kuzey Kıbrıs’ta sayısı 1 buçuk milyon kök olan zeytin ağaçlarının sayısının bugün 600 bine gerilediğine işaret etti.

PROJE KAPSAMINDA 20 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞIRILACAK

Proje kapsamında 20 bin zeytin fidanının dağıtılacağını, zeytin bahçeleri kurulumu, kadın istihdamının desteklenmesi ve zeytin yetiştiriciliği eğitimleri düzenleneceğini, Gaziantep Büyükşehir  Belediyesi tarafından tarımsal makineleşme desteği de sağlanacağını kaydeden Güngördü, proje için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürler etti. 

Konuşmasının sonunda Girne Belediyesi 21’inci Uluslararası Zeytin Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür eden Güngördü, tüm vatandaşları Zeytin Festivaline davet etti. 

Konuşmaların ardından, geleneksel zeytin tütsüsünün yakılmasıyla festivalin resmi açılışı gerçekleştirildi. 

Etkinliğe katılan protokol daha sonra stantları gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

11 Ekim’de sona erecek Girne Belediyesi 21’inci Uluslararası Zeytin Festivali, bu yıl da birçok kültürel sportif sanatsal etkinliğe, yarışmalar söyleşiler ve konserlere ev sahipliği yapacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52