banner31
banner6

AB ülkeleri 10 yıl daha roaming ücreti uygulamayacak

09 Aralık 2021 Perşembe 11:30
29 Okunma
AB ülkeleri 10 yıl daha roaming ücreti uygulamayacak

Ülkeler arasında dolaşım ücretlerinin kaldırılmasını içeren "Evde gibi dolaşım" adlı düzenleme 2032 yılına kadar uzatılacak.

Avrupa Birliği (AB) kurumları, üye ülkelerde 2017 yılından beri yürürlükte olan ve cep telefonu operatörlerinin abonelere dolaşım (roaming) ücreti uygulamamasını sağlayan düzenlemenin 10 yıl daha uzatılması konusunda anlaşma sağladı.

AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP), cep telefonu abonelerinden dolaşım ücreti alınmamasını öngören ve 30 Haziran 2022'de süresi dolacak düzenlemenin uzatılmasına ilişkin müzakerelerde uzlaşı sağlandığını bildirdi. Buna göre, AB ülkeleri arasında dolaşım ücretlerinin kaldırılmasını içeren "Evde gibi dolaşım" adlı düzenleme 2032 yılına kadar uzatılacak.

Düzenleme bu aşamadan sonra AB Konseyi ve AP tarafından resmen onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

AB'nin mevcut roaming düzenlemesi, 15 Haziran 2017'de uygulamaya konmuştu.

Düzenleme ile AB içerisinde herhangi bir ülkenin cep telefonu operatör abonesi olan kullanıcı, başka AB ülkesine gerçekleştireceği seyahatlerde kendi operatör tarifesi ve sözleşmesi üzerinden konuşma, mesajlaşma ve veri paketlerini ilave roaming ücreti ödemeden kullanmakta idi.

Böylece AB üyesi ülke vatandaşlarının iş, tatil ve özel seyahatlerinde bir başka AB üyesi ülke sınırlarını geçtiğinde aldığı roaming mesajları ve kullanım sınırlamaları sona ermişti.

Düzenlemeyle AB içerisindeki seyahatlerde cep telefonu ile yapılan işlemlerde yüksek faturaların ortadan kalkması sağlanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52