banner31
banner6

Adil Başkan Vurguladı: Erişebilir Bir İlçe Yaratacağız

04 Aralık 2022 Pazar 13:38
67 Okunma
Adil Başkan Vurguladı: Erişebilir Bir İlçe Yaratacağız

UBP Lefke Belediye Başkan Adayı Adil Özgey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yaptığı açıklamada ‘engelli’ olarak tanımlanan bireylerin, hayatın içerisinde ‘engel’ olarak görünmemesi için gereken adımları atmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Bizden farklı olanın; eli, kolu, gözü, kulağı olmak, yaşamını kolaylaştırmak, iyi şeyler hissettirmek, fark etmek, fark ettirmek, sosyal yaşamda var edebilmenin başta politikacılar ile yerel yöneticilere düşen ortak sorumluluk olduğunun altını çizen Adil Özgey, engellilerin en başta gelen haklarından birinin erişebilirlik olduğunu söyledi.

Hedefimiz fizik ve sanal çevreye, kaynaklara ve hizmetlere ulaşılabilirliği sağlamaktır…

Erişebilirlikhakkının kullanılamaması engellilerin sorunlarını büyüttüğüne işaret eden Adil Özgey, “engelliler açısından erişebilirlik fizik ve sanal çevreye, kaynaklara ve hizmetlere ulaşabilme, bunların nimetlerinden faydalanabilme anlamına gelmektedir. Engelsiz İlçe, bu hakkın kullanılabilmesine yönelik bir yaklaşımdır. İlçeler günümüzün temel yerleşim birimleridir. Ülkemizde, engelli nüfusun önemli bir bölümü İlçelerde yaşamaktadır. Dolayısıyla İlçelerde engellilerin erişim sorunlarının çözülmesi, engelli politikalarının başlıca amaçlarından olmalıdır. Bu bağlamda gerek uluslararası, gerek ulusal çok sayıda düzenleme ve standart oluşturulmuştur. Engelsiz İlçe/şehir girişimlerinin sayısı da her geçen gün artmaktadır. Ancak bunların küçük bir bölümü başarıya ulaşabilmektedir. Yerel yönetimlerin mali sorunları, siyasal öncelikler, engelliliğe ilişkin algı gibi çok sayıda neden bu girişimlere sekte vurmaktadır. Bu nedenle bizler engelsiz İlçe girişimlerimizi uzun vadeli bir planlama ve engelliler başta olmak üzere bölgemizdeki bütün paydaşları içeren bir politika anlayışıyla ele alacak ve Lefke İlçesi’nin erişilebilir olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52