banner31
banner6

Ahmet Serdaroğlu: Hükümet yetkilileri yasalara bağlı kalmak zorundadır

04 Ekim 2022 Salı 12:43
31 Okunma
Ahmet Serdaroğlu: Hükümet yetkilileri yasalara bağlı kalmak zorundadır

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, okullarda çalışan ve sendikalı olan hademelerin haklarının gasbedildiğini ifade ederek, “Hükümet yetkilileri yasalara bağlı kalmak zorundadır” dedi.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, okullarda hademe olarak görev yapan üyelerin sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmesi hakları ellerinden alınmaya çalışılmasına tepki göstermek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Emekçinin sendikalaşma haklarını ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Serdaroğlu, “Hükümet yetkilileri yasalara bağlı kalmak zorundadır” dedi.

Serdaroğlu, sendikanın çarpık düzene alet olmayacağını vurgulayarak, “Yasalar uygulanmakta gecikildiği için emekçilerin hakları gasbediliyor” açıklamasında bulundu.

Okullarda çalışan hademelerin artık sendikalı olduğunu ve Toplu İş Sözleşmesi hakları doğduğunu söyleyen Serdaroğlu, “Hükümet, çocukların eğitimi için gaile çekiyorlarsa bir an önce uzlaşmak için adım atmalıdır” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, basın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ‘suç duyurusu’ içerikli yazısını iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52