banner31
banner6

Alişan Şan: Gençler üretime genç yaşlardan itibaren katkı koymalı ve kendilerini yetiştirmeli!

20 Aralık 2021 Pazartesi 20:12
46 Okunma
Alişan Şan: Gençler üretime genç yaşlardan itibaren katkı koymalı ve kendilerini yetiştirmeli!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Adayı Alişan Şan, Kanal T’de Pınar Gözek’in hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran ile ilgili düşüncelerini ve hedeflerini paylaştı.
Alişan Şan, babasının atölyesinde küçük yaşlarda çalışarak iş dünyasına adım attığını, kardeşi ile birlikte bu küçük atölyeyi zamanla, otomotiv, sigortacılık, inşaat, ticaret, yazılım ve tarım alanlarında faaliyet gösteren yaklaşık 150 kişiye iş imkanı sağlayan büyük bir şirkete dönüştürdüklerini söyledi. İnsanın şirketinin çocuğu gibi olduğunu ve artık bu ismin kendi isimlerinin önüne geçmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. 
Şan, gençlere de mesaj vererek, ülkede gençlerin çalışmalarını, üretime genç yaşlardan itibaren üretime katkı koymalarını, kendilerini yetiştirmelerini ve kendi kendilerine yetecek bir noktaya doğru ilerlemelerini istedi.
Alişan Şan; pandemi sürecinden geçmekte olduğumuz bugünlerde sağlığın ekonomik yaşamı da çok yakından etkilemekte olduğuna değinerek, “lütfen kurallara uyalım” çağrısında bulundu….
Alişan Şan, E-Devletin artık kaçınılmaz olduğunu, iş insanlarının bürokrasi için harcadığı zamanın, yerine konamayacak kadar kıymetli bir kayıp olduğunu ifade etti. Şan buna örnekle, bir çalışma iznini çıkartmak için maruz bırakılan bürokratik işlemleri yerine getirmek için şirketlerin birer ikişer kişi istihdam etmek zorunda kaldığını ifade ederek bunun da üretimden ve verimlilikten insanları kopardığını ifade etti.
Zamanın çok değerli bir şey olduğunu ve kaybedildiği anda yerine konamayacak tek şey olduğunu ifade ederek, kaybedilebilecek her şeyin bir telafisi olabileceğini ancak zamanın geriye döndürmenin mümkün olmaması nedeniyle zaman kaybetmeden harekete geçmenin şart olduğunu vurguladı.
İş Dünyasının finansmana erişim konusunda önünde birçok duvarın örülmüş olduğunu ifade eden Şan, devletin bu konuda üzerine düşenleri yerine getirmesi ve acil olarak bir sicil affının gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.
Kendisine Mecliste görevde verilmesi durumunda, iş dünyasının sıkıntılarını birebir yaşayan birisi olarak bu konuda yoğun çalışmalar yapmak konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
"ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ, ÜLKE EKONOMİSİ İTHALATI AZALTAN BİR MODELE EVRİLMELİ"
Döviz krizinin insanların belini büktüğünü ifade eden UBP Milletvekili Adayı Alişan Şan, bununla birlikte insanların alım gücünü eriten başlıca unsurlardan birisinin de dünyada baş gösteren tedarik krizinin de etkilerinin büyük olduğunu söyledi. Şan konteyner maliyetlerinin yüzde 500 oranında arttığını bunun da ithalatta ciddi maliyetlere neden olduğunun altını da çizdi.  Bu nedenle mümkün olduğu kadar üretimin teşvik edilmesi ve ülkenin kendi kendine yeten, ithalatı azaltan bir ekonomik modele evirilmek gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52