banner31
banner6

Altuğra:" Asya bebek ihtiyaç duyduğu mamaya düzenli şekilde ulaşıyor, bebeğin  sütsüz mamasız kaldığı doğru değildir" 

18 Ağustos 2022 Perşembe 18:07
18 Okunma
Altuğra:" Asya bebek ihtiyaç duyduğu mamaya düzenli şekilde ulaşıyor, bebeğin  sütsüz mamasız kaldığı doğru değildir" 

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, BRTK'de yayınlanan ‘Manşet +’ programına katılarak  bakanlığı ile ilgili çalışmaları ve SMA hastası Asya Polatlı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Altuğra, SMA hastası olan Asya Polatlı’nın tıbbi malzeme ve ilaç konusunda sorun yaşadığına dair gündeme gelen iddialara ilişkin de açıklamada bulundu.

SMA hastası olan ve tedavisi hala süren Asya Polatlı’nın tedavisi için canla başla çalıştıklarını söyleyen Bakan Altuğra, basına ve sosyal medyaya yansıyan iddiaların yanıltıcı olduğunu belirtti.

Altuğra, “Bebek ihtiyaç duyduğu mamaya düzenli şekilde ulaşıyor, sağlık bakanlığı tarafından mama ve tıbbi malzeme kendisine eksiksiz veriliyor. Bebeğin sütsüz mamasız kaldığı doğru değildir. Dün anneye mama teslim edildi” dedi.

Asya bebeğin kesinlikle mamasız bırakılmağını vurgulayan Bakan Altuğra, “Çocuk mağdur edilmedi, feryatları hayretle izliyoruz” dedi.


“Önümüzdeki hafta içerisinde de ciddi oranda ilaç ülkemize gelecek" 

Pandeminin başlamasıyla, ülkede ilaç sıkıntısının daha da hissedildiğini kaydeden Sağlık Bakanı Altuğra, şöyle dedi:
“ihtiyaç duyulan ilaçların ülkeye azar azar geldiğini ve bu ilaç akışının kesinlikle durmadığını söyleyen Altuğra, “Önümüzdeki hafta içerisinde de ciddi oranda ilaç ülkemize gelecek. Gelmesi de devam edecek. Dünyada genel olarak ham madde konusunda sıkıntı vardır. Türkiye’de ilaç varsa KKTC’de vardır”

" Sağlığı vatandaşın ayağına götürmeyi amaçlıyoruz " 

“Sen gelemezsen biz geliriz” projesinden de söz eden Bakan Altuğra, bu projeyle sağlığı vatandaşın ayağına götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmasında Ankara temaslarına da değinen Sağlık Bakanı, sağlık hizmetinin kalitesini artırmak adına Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Mobil Sağlık Aracı talebinde bulunduklarını ifade etti.
Altuğra, aracın bu yıl içerisinde ülkeye gelmesinin beklendiğini söyledi.

“2023 yılında hastaneyi Girne ilçesine kazandırmayı hedefliyoruz” 

Yeni Girne Hastanesi’ne ilişkin de konuşan Altuğra, ihale sürecinin başladığını ve yetkililerle bire bir konuşarak süreci hızlandırdığını söyledi.

Altuğra, “2023 yılında hastaneyi Girne ilçesine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Altuğra, Lefkoşa’ya inşa edilecek olan 500 yataklı hastanenin uluslararası ihaleye çıkıldıktan sonra temelinin bu yıl atılmasının planlandığını belirtti.

Güzelyurt Hastanesi’nin de hizmete girmesinin mali protokolde yer aldığını anımsatan Altuğra, “Protokolde ivedi olan hastane Girne hastanesidir çünkü nüfus artışından dolayı hastane hizmet verme konusunda yetersiz kalıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52