banner31
banner6

Asgari ücret net 6 bin 90, brüt 7 bin TL olarak onaylandı

11 Ocak 2022 Salı 13:34
213 Okunma
Asgari ücret net 6 bin 90, brüt 7 bin TL olarak onaylandı

Asgari ücretin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na iade edilmesinin ardından yeniden toplanan komisyondan oy çokluğuyla karar çıktı.

Asgari ücret, net 6 bin 90, brüt 7 bin TL olarak oy çokluğuyla onaylandı. İşveren tarafı ise belirlenen asgari ücrete 'ret' verdi. 

SERDAROĞLU: BAKANLAR KURULU'NDA ONAYLANIP, GEÇERLİ OLACAK"

Toplantı sonrası işçi temsilcisi, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu yaptığı açıklamada, asgari ücrete bir nokta konulduğunu söyledi. İtiraz öncesi belirlenen rakamın oylanıp 7 bin brüt, net 6 bin 90 TL'nin onaylandığını ifade eden Serdaroğlu,  2022’nin ilk asgari ücretinin Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak geçerli olacağını ifade etti.

ALP: HERKES TADINI ÇIKARSIN

İşverenler Sendikası temsilcisi Cengiz Alp ise sendikanın konuyu değerlendireceğini kaydederek, "Herkesin bunun tadını çıkarsın" dedi. 

ASGARİ ÜCRET (BRÜT)

Saatlik: 40,38 TL

Günlük: 323,07 TL

Haftalık: 1615,38 TL

Aylık: 7 bin TL 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52