banner31
banner6

Asiltürk: Depremzedelerin haklarını kaybetmemeleri için geri dönmeleri gerekir

24 Şubat 2023 Cuma 18:51
242 Okunma
Asiltürk: Depremzedelerin haklarını kaybetmemeleri için geri dönmeleri gerekir

KKTC Tüm Adıyamanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Suphi Asiltürk, Türkiye’den KKTC’ye gelen depremzedeleri bilgilendirme amacıyla açıklama yaptı. Asiltürk, depremzedelerin Türkiye’deki haklarını kaybetmemeleri için geri dönmeleri gerektiğini vurguladı. Asiltürk “KKTC’ye gelenler turist vizesi ile geldiği için burada malesef çalışamaz ve süre dolduğunda kaçağa düşebilir. Aile yakınlarını evlerine taşıyan vatandaşlarımız malesef kendi imkanları ile ağırlamak durumundadır” ifadelerini kullandı.

Asiltürk’ün açıklaması şöyle:

İki gündür yüzlerce vatandaşımız beni aradı. Dernek olarak yardım desteği istiyor, ve gücümüz nisbetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Barınma istiyor, bizim barınma gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Biz dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz ama biz devlet değiliz yetişemeyiz. Ben de ilgili Bakanlarla , İçişleri Bakanımızla, Elçiliğimizle, Başbakanlığı kriz masası yöneten müsteşarımızla yarın bir toplantı yapacağız. Bu konu da kimsenin daha fazla mağdur olmaması için uğraşacağız inşallah. Bu gün, gün boyunca yaptığım görüşmelerde hükümetin bu konuda bir şey yapamıyacağını söylüyorlar. Lütfen insanları buraya teşvik edip yarın bu insanların mağdur olmalarına sebep olmayalım. KKTC depremzedelere yerleşim merkezi olarak belirlenen yerler arasında değildir. Yanlış bir bilgi oluşmaması açısından insanları üzmemek adına doğru bilgilendirme yapalım. Daha sonra KKTC sahip çıkmadı dernekler sahip çıkmadı devlet arkamızda durmadı gibi yanlış anlaşılmalar oluşmasın. Türkiyede yaşayan yakınlarınızı davet ederken TC Büyükelçiliği konaklama uçak ağırlama gibi giderleri karşılamamaktadır. KKTC’ye ayrılmış böyle bir bütçe kalemi yoktur. Vatandaşlar AFAD gibi kurumlara başvurup konaklama yerlerine yerleşip devletin vereceği haklardan yararlanmaları için kayıt açtırmalıdır. Çelik evler sosyal konutlar eğitim sağlık imkanlarından KKTC’ye gelenler bu haklarından mahrum olabilir haklarını kaybetmemeleri adına geri dönmeleri önemle rica olunur. KKTC’ye gelenler turist vizesi ile geldiği için burada malesef çalışamaz ve süre dolduğunda kaçağa düşebilir. Aile yakınlarını evlerine taşıyan vatandaşlarımız malesef kendi imkanları ile ağırlamak durumundadır. Bu güne kadar gelmiş olan depremzede kardeşlerimiz Lefkoşa Büyük Elçiliği, Atatürk Stadyumu, Sosyal Hizmetler veya muhtarlıklara kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Tekrardan hepimizin başı sağ olsun. Yaralarımızı sarma vakti; geçmiş olsun inşallah. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın.

Son Güncelleme: 24.02.2023 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52