banner31
banner6

Ataoğlu'ndan Erhürman'a ilginç protesto!

24 Mayıs 2022 Salı 13:05
89 Okunma
Ataoğlu'ndan Erhürman'a ilginç protesto!

ELİF DÜLGER

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’na geçtiğimiz hafta katılmayan ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi bugünkü birleşime katılım sağladı. Toplantı başladıktan sonra kürsüde ilk sözü alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sır gibi saklanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın nihayet ortaya çıktığına işaret etti, anlaşmayı imzalanan kişinin artık ‘Başbakan olmadığı’nın da altını çizdi.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nun başladığı andan itibaren gergin anlar yaşanırken hükümet ortaklarından olan Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise Erhürman’ın kürsüde olduğu sürenin bazı kısımlarında Erhürman’a sırtını döndü.

Erhürman, kürsüden birçok iktidar milletvekili ile iki diyalog yaşadı. Genel Kurul’da tansiyonun bir saniye düşmediği anlarda Erhürman, protokolün kimin adına imzalandığını kime sorulduğunu sordu.

“Herkes artık gerçekleri görsün, konuşsun” diyen Erhürman, protokolde öngörülen 4 milyar, 250 milyonluk kaynağa işaret etti, 2020’den ve 2021’den devreden rakamları da anımsattı, öngörülen kaynağın aslında 2 milyar 150 milyon TL olduğunun altını çizdi.

Öte yandan Protokolü imzalayan Başbakan ve Hükümet’in imzaladıktan hemen sonra istifa etmesini eleştiren Erhürman, siyasi sorumluluğun taşınması gerekliliğine işaret etti.

GIYNIK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52