banner31
banner6

BM Genel Sekreteri Guterres, Zelenskiy ile görüşecek

23 Nisan 2022 Cumartesi 10:11
19 Okunma
BM Genel Sekreteri Guterres, Zelenskiy ile görüşecek

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 28 Nisan’da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşecek.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü, Genel Sekreter Antonio Guterres’in haftaya Ukrayna’yı ziyaret ederek temaslarda bulunacağını açıkladı.

Açıklamada, Genel Sekreter’in Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile 28 Nisan’da çalışma toplantısı yapacağı, daha sonra Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından kabul edileceği belirtildi.

Guterres’in ayrıca Ukrayna halkına insani yardımın artırılmasını ele almak için bölgedeki BM kurumlarının personeliyle de bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

Guterres, 20 Nisan’da Rusya ve Ukrayna’nın BM Daimi Temsilciliklerine mektup göndererek, Ukrayna’da barış için atılması gereken acil adımları ele almak amacıyla Putin’den Moskova’da, Zelenskiy’den ise Kiev’de görüşme talep etmişti.

Genel Sekreter Sözcülüğü, Guterres’in 26 Nisan’da Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini duyurmuştu.

TRT/BRT

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52