banner31
banner6

Çakıcı: Her yurttaşın ücretsiz üniversite eğitim hakkı olacak

13 Ocak 2022 Perşembe 17:22
7 Okunma
Çakıcı: Her yurttaşın ücretsiz üniversite eğitim hakkı olacak

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, yurttaşın temel eğitimden başlayarak üniversite sonuna kadar ücretsiz eğitim hakkı olacağının sözünü vererek, TKP’nin bu hedefinin 2018 seçim bildirgesinde de şimdikinde de yer aldığını söyledi.

            23 Ocak Genel Seçimlerine sayılı günler kala seçim ziyaretleri kapsamında KKTC Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesi'ni ziyaret eden TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve Milletvekili adayları kalabalık bir ekip tarafından karşılandı.

            Ziyarette konuşan Genel Başkan Mehmet Çakıcı, TKP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu vurgulayarak, ezilen emekçi insanların yanında durarak politikalar üretmeye devam edeceklerini belirtti. Seçim Manifestosu'nda halkın içinde bulunduğu zor durumu gözönünde bulundurarak ekonomik konulara ağırlık verdiklerini ifade eden Çakıcı, beş önde gelen maddeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Çakıcı, TKP hükümetinde her yurttaşın temel eğitimden başlayarak üniversite sonuna kadar ücretsiz eğitim hakkı olacağının sözünü vererek, bunun nasıl yapılacağıyla ilgili bilgiler verdi. Çakıcı, "Ülkemizde 30'dan fazla üniversite bulunmaktadır. Her üniversitenin 100 KKTC vatandaşı öğrenciye burs vermesi halinde 3000 öğrenci ücretsiz olarak üniversite okuyabilir. Yurttaş olan her bireyin temel eğitimden başlayarak üniversite sonuna kadar kamusal eğitim hakkı olmalıdır. Hiç kimse parası yok diye eğitim hakkından mahrum bırakılmayacaktır” dedi.

            Alevi Kültür Merkezi Girne Şube Başkanı Ethem Gül'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TKP heyetine başarılar diledi.

Son Güncelleme: 13.01.2022 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52