banner31
banner6

Çakıcı: Kavga ekmeğimizi kurtarma kavgasıdır

12 Ocak 2022 Çarşamba 16:17
27 Okunma
Çakıcı: Kavga ekmeğimizi kurtarma kavgasıdır

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "TKP gibi güçlü, kararlı ve cesur siyasi bir yapıya ihtiyaç vardır. Bugünkü kavga ekmeğimizi kurtarma kavgasıdır" dedi.

            BRT'de Damla Soyalp'ın sunduğu Seçim Özel programında konuşan Çakıcı, 23 Ocak Seçimlerine doğru giderken Kıbrıs Türk halkının çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "TKP olarak bu zor dönemde onların sesi olabiliyorsak, onlar için mücadele verebiliyorsak ne mutlu bize, bunun için onur duyuyoruz. İyi ki bu dönemde varız. Çünkü TKP olmasa Kıbrıs Türk halkı gerçekleri duyamayacaktı. Sanki ülkemizde büyük bir kesim ezilmiyormuş gibi yalan dolan kampanyalarla bir seçim dönemi yaşanacaktı. Mesela biz, şölenleri insanlarımızın içinde bulunduğu durumu düşünerek iptal ettik. Bizim için bu seçim bir ekmek kavgasıdır" dedi.

            Sürekli değer kaybeden Türk Lirası yüzünden yok olma noktasına gelen ülke insanının evlerini, arabalarını, iş yerlerini kaybetmesine göz yummayacaklarını ifade eden Çakıcı, "Sterlin kuru iç piyasada 12 TL'ye sabitlenecek. İnsanlarımızın 12’ye sabitlenen kurla banka taksitlerinin ödenmesi sağlanacak. Diğer ihtiyaç duyulan kaynak ise Vergi Reformu yapılarak turizm ve eğitim adı altında sonsuz muafiyetler tanınan zengin işletmelerden vergi alınacak. Şimdiye kadar hiç vergi ödemeyen casino otelleri ve üniversitelerden, 5 yılını dolduranlardan, diğer tüm işletmeler gibi %20 Kurumlar Vergisi vermeleri sağlanacak. Tüm sanal betler kayıt altına alınıp vergilendirilecek. Bu büyük gelirin elde edilmesi halinde hayat pahalılığı yaratan öncelikli ihtiyaçlarımız olan sağlık, akaryakıt, tarım gibi temel ihtiyaçlarımız için 12'den yukarı olan döviz kur farkının devlet tarafından karşılanması sağlanacaktır. Bunun yolu zenginlerin vergilendirilmesinden geçmektedir. Bir defaya mahsus olmak üzere büyük zenginleri kapsayacak şekilde Servet Vergisi'nin alınması yoluna gidilecektir" dedi.

            Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının TKP gibi güçlü, kararlı ve cesur siyasi bir yapıya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Bugünkü kavga ekmeğimizi kurtarma kavgasıdır. Ülke kaynakları ancak TKP’nin önerdiği 5 büyük ekonomik icraat ile kurtulabilir, gerisi hikayedir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52