banner31
banner6

Deprem haritası için “KTMMOB’nin çıkaracağı rapor” bekleniyor...

17 Şubat 2023 Cuma 12:03
184 Okunma
Deprem haritası için “KTMMOB’nin çıkaracağı rapor” bekleniyor...

KKTC’de fay hatlarının nerelerden geçtiğini, kendi binasının veya mahallesinin deprem tehlikesini gözlemleyebileceği bir harita bulunmuyor... Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Başbakanlık Müsteşarı Cahitoğlu, KTMMOB’ye kamu binalarının gözden geçirilmesi konusunda bir görev verildiğini belirtti; “KTMMOB’nin çıkaracağı rapor doğrultusunda gereği yapılacak” dedi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2019 yılından beri ‘Türkiye Deprem Tehlike Haritası’ yayımlanıyor.

Deprem Tehlike Haritası sayesinde Türkiye’de ikamet eden vatandaşlar fay hatlarının nerelerden geçtiğini görebiliyor.

(Türkiye Deprem Tehlike Haritası)

Türkiyeli vatandaşlar, söz konusunu uygulama kapsamında kendi binasının veya mahallesinin deprem tehlikesini gözlemleyebiliyor.

ÜLKEDE DEPREM RİSKİNİ GÖZLEMLEYEBİLECEĞİ BİR HARİTA BULUNMUYOR...

KKTC’de sınırlarında ise vatandaşların deprem riskini gözlemleyebileceği ve tehlikenin boyutunu takip edeceği bir harita bulunmuyor...

Başbakanlık Müsteşarı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki Deprem Tehlike Haritası’na benzer bir uygulamanın KKTC’de de hayata geçirilebilmesi için henüz bir çalışmanın başlamadığını kaydeden Cahitoğlu, “Bu tarz bir uygulama ülkemizde şu anda mevcut değil” dedi.

CAHİTOĞLU: KTMMOB’YE KAMU BİNALARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİYLE İLGİLİ BİR GÖREV VERİLDİ

Cahitoğlu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) ‘kamu binalarının gözden geçirilmesi’ konusunda bir görev verildiğini aktardı.

KTMMOB’nin tüm kamu binalarında çalışma yapacağını ve bir rapor çıkaracağını dile getiren Cahitoğlu, “Öncelik olarak okul binaları gözden geçirilecek” diye konuştu.

Müsteşar Cahitoğlu, KTMMOB’nin çıkaracığı rapor doğrultusunda gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: RECEP DAL - MNÇINİ POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52