banner31
banner6

Ders sırasında sınıfın tavanı çöktü!

16 Aralık 2021 Perşembe 16:19
12 Okunma
Ders sırasında sınıfın tavanı çöktü!

Gazimağusa Namık Kemal Lisesi’nde bir sınıfta  tavanın sıvaları öğrencilerin üzerine düştü, 1 öğrenci hafif yaralandı. Kıbrıs Postası'na konuşan KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı "eğitim ihmale gelmez, ülkemizde uzun süredir eğitim ihmal ediliyor" dedi.

Gazimağusa'nın en köklü lisesi  Namık Kemal Lisesi'nde öğrenciler bugün ders sırasında büyük korku yaşandı.

12 Fen C sınıfında ders sırasında tavanın sıvaları öğrencilerin üzerine düştü.

Olayda ders sırasında oturan bir öğrenci hafif şekilde yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken, velilerin yaşanan olaya büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuştu. 

Yaşanan olayın ciddiyetine dikkat çeken Elmalı " şanslıyız ki, can kaybı yaşanmadı" dedi.

Eğitim dönemi başlamadan okullarda rutin kontrollerin yapılması gerektiğini belirten Elmalı " okullarımızın bir çoğu 50 yaşının üzerindedir. Alt yapı, tadilat ve binaların yaşlarından dolayı kullanılabilirliği kontrol edilmelidir. Benzer olaylar geçmiş yıllarda başka okullarımızda da yaşandı. Daha kötü olaylar yaşanmadan bu tedbirler alınmalı. Devletin, güvenli eğitim konusunda üzerine düşen sorumluluklar vardır. 45 kişilik sınıflarda eğitim veren bu okula hali hazırda bir yatırım yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kütle halindeki döküntü parçalarından 12'inci sınıf öğrencisi gencin sırtına gelmesi nedeni ile hafif şekilde yaralandığını ve bir süre kontrol amaçlı müşahede altında tutulacağını belirten Elmalı, "toplum olarak eğitimi önemsediğimizi ortaya koymamız gerekir. Okulların alt yapıları, ihtiyaç olan ekipmanlar ve ihtiyaç o tadilat tamiratları için bütçe ayrılmalıdır. Eğitim ihmale gelmez, bizim ülkemizde eğitim uzun süredir ihmal ediliyor. Toplum bundan kötü etkilenecektir" dedi.

KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52