banner31
banner6

El-Sen TKP'yi ziyaret etti!

17 Kasım 2021 Çarşamba 18:27
29 Okunma
El-Sen TKP'yi ziyaret etti!

  
  Çakıcı: TKP iktidarında elektrik üretimi bütünüyle devletleştirilecek
      Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler'i (TKP) ziyaret etti. Bugün saat 13:00'de gerçekleşen ziyarette TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı Genel Sekreter Mehmet Davulcu, Dış İlişkiler Sekreteri Sami Dayıoğlu ve Güzelyurt İlçe Koordinatörü İpek Özsoy hazır bulundu. 
       El-Sen heyetini kabulünde konuşan TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, El-Sen'in emeğin mücadelesinde bugün en ön safhada olan sendika olduğunu ve büyük bir hayranlıkla takip ettiğini belirtti. El-Sen'in sokakta, yolda emek için mücadele ettiğini ifade eden Çakıcı, direnen, dik duran, çok az kurumumuzdan biri olduğunu kaydetti.Çakıcı, El-Sen'in verdiği mücadeleye inançlarının sonsuz olduğunu ifade ederek, TKP'nin onların partisi olduğunu ve yolculuklarının da beraber olduğunu söyledi. Mehmet Çakıcı, El-Sen'in açıklamalarını dikkatlice incelediklerini kaydederek, gelen hükümetlerdeki bakanların yolsuzluk peşinde olduklarını gördüklerini, Elektrik Kurumu'nu peşkeş çekme noktasında olunduğunun görüldüğünü, ihalelere fesat karıştırıldığının herkes tarafından bilindiğini söyledi. 
    Çakıcı şöyle devam etti, " En son gelen Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı'nın ayrımcı bir partinin başkanı olarak Elektrik Kurumu'nu peşkeş çekme peşine düşmüş, geldiği ilk günden itibaren sendikayla kavgaya başlamıştır. Biz bu peşkeşi Erhan Arıklı'da çok net olarak gördük. İçimizde Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımını destekleyerek oy rantı sağlamaya çalışan bu anlayışın net olarak karşısındayız. El-Sen'in verdiği mücadeleyi saygıyla karşılıyoruz. Çünkü El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun devletin bir kurumu olarak kalmasını talep etmiş ve bunun mücadelesini vermiştir. Biz diğer partilerle beraber geçmişte de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun özerkleştirilmesi yönünde düşüncemizi ortaya koymuştuk. İmza atanlardan biri de ben olmuştum. O zaman TDP'nin başkanıydım. CTP ve DP'de muhalefetteyken imza atmıştı, iktidara geldiklerinde bu gereği yapamayarak kaçak oynamayı seçtiler. Eğer çok sayıda Elektrik Kurumu olsaydı rekabet edilebilir koşullar oluşturulsaydı, peşkeş olmayacağını düşünseydik belki de 10 taneden 1-2 tanesini özelleştirerek rekabet edilebilir noktaya getirebilirdik. Ama bir tane kurumumuz var devlet eğer sahip çıkmazsa özelleştirme anlamında peşkeş çekilmesine kaşrşıyız. AKSA'ya olan borcu ve ödenen miktarları da biliyoruz. TKP'nin iktidarında elektrik üretimi Elektrik Kurumu bünyesinde devletleştirilme yoluna gidilecektir. Çünkü Elektrik Kurumu bizim göz bebeğimizdir. Birilerine peşkeş çekilmesine razı değiliz. Buradan rant elde edilmesini istemiyoruz. Bugün Türkiye'nin geldiği durumu ve dövizde yaşanan artışları da görüyor ve kurumların nasıl özelleştirilerek çöküntü içine girdiklerini de görmekteyiz ve bu da bizim için bir örnektir. O yüzden biz, bize ait temel kurumlarımızın özelleştirilmesinden yana olmayacağız. Bu ülkede para yok değil, para vardır. Para beş kalemde mevcuttur. Vergi ve Reformu lazımdır. 5 yılı dolduran herkes Kurum ve Gelir vergisi ödemelidir. Kaçak Sanal bet ofislerinin tümü vergilendirilmelidir. Tarım Reformu'na ihtiyaç vardır. Bankalarla ilgili bütün burada toplanan mevduatlarla ilgili Türkiye'de olduğu gibi %80'i Kıbrıs'ta ki insanımıza kredilendirilmelidir. Faiz Yasaı geçirilerek ülke insanı yüksek faizler altında ezilmekten kurtarılmalıdır. Bu 5 faktör hayata geçirilirse 5 yılın sonunda başka ülkelere kredi verme durumuna gelinebilir. Bunun için cesur bir iktidara ihtiyaç vardır" dedi. 
      Mehmet Çakıcı, solda birlik noktasında da konuşarak, TKP olarak temasta bunduklarını belirterek, "Biz birlikte hareket etme noktasında olduğumuzu zaten ifade ettik. CTP buna "cephe oluşturmak doğru değil" diyerek hayır diyor. TDP ise TKP'ye hakaret etme noktasından vazgeçmiyor. Eğer CTP birlik noktasında hareket etmezse en azından TDP-TKP ve diğer sol güçler bir araya gelerek hareket edebilsin diyoruz. Fakat TDP'de bu karar alınamıyor. Biz geçen gün MYK olarak birlikte hareket etme konusunda bir inisiyatif ortaya koyduk. Bununla ilgili karar alma noktasındayız. Yeter ki karşı tarafta niyet olsun. TDP tarafında bir koltuk derdi olduğunu görüyoruz. Mehmet Çakıcı, kendi koltuğundan feragat etmeye hazırdır. Eğer TDP ve TKP birleşecekse ya da en azından ittifak yapacaksa, benim Çakıcı olarak bir katkım olacaksa herhangi bir talebim yoktur. Aynı cümleleri karşı taraftan da duymayı bekliyorum. Bu korkunun da aslında TKP'nin büyümesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü tüm TKP tabanı, TKP çatısı altında toplanıyor. Halbuki bizim için TDP'de değerlidir ve başarılı olmalarını istiyoruz. Beraber yürürsek daha da başarılı olacağımızı görüyoruz, Şahsi düşüncelerin toplumsal yararlar önüne geçmemesini diliyoruz. TKP olarak elimiz havadadır" şeklinde konuştu. 
    El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç da, sendikanın görüşünün bu seçimlere solda birleşerek girilmesi yönünde olduğunu ifade ederek, TKP'nin de bu öneriyi ciddiye alacağından kuşkuları olmadığını söyledi. TKP'den önce BKP ve TDP'yi ziyaretlerinde de aynı şeyi söyledikleini kaydeden Özkıraç, 1976 yılında kurulan TKP'nin çok önemli bir parti olduğunun altını çizdi. Özkıraç, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun parsel parsel satılması için uğraşan sermaye çevrelerine seslenerek, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun bu toplumun bir değeri olduğunu, "Bu konuda her türlü mücadeleyi vermek için sokaklara indik ve inmeye de devam edeceğiz" dedi. Üretim, istihdam ve yenilenebilir enerji konusunda çok önemli sorunları olduğunu belirten Özkıraç, Kıb-Tek'in iyi yönetilmediğini kaydetti. Özkıraç, Elektrik Kurumu'nun %45'nin özelde olduğu bir yapısının olduğunu ve sendika yönetimine geldikleri andan itibaren göreve gelen 3 bakanın da kuruma ciddi zararlar verdiğini söyledi. Özkıraç, El-Sen, bu konuda grev ve eylemler yapmıştır ama geldiğimiz noktada kurumun elden gitmemesi için TKP'nin de bize destek vereceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Önümüzde bir seçim vardır El-Sen tüm yurtseverlere, emek kesimine ve diğer insanlara mutlaka destek verecektir. Sıkıntılarımız büyüktür. Ülke talan edilmiş durumdadır. Tüm emekten yana olan,yurtseverim, barıştan ve halkların kardeşliğinden yanayım diyen tüm demokrat kitle örgütlerini, siyasi partilere birlikte hareket etme çağrısında bulunarak, gideceği başka bir ülke olmadığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52