banner31
banner6

Elmalı "4 günlüğüne çevrim içi eğitime geçiyoruz"...

07 Ocak 2022 Cuma 12:20
33 Okunma
Elmalı "4 günlüğüne çevrim içi eğitime geçiyoruz"...

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) VE Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

ELMALI: 4 GÜNLÜĞÜNE ÇEVRİMİÇİ EĞİTİME GEÇİYORUZ

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, orta eğitimde 4 günlüğüne online eğitime geçtiklerini belirtti. Hafta sonuna da işaret eden Elmalı, 6 günlük bir zaman dilimi olacağını ve çocukların temasının birbiriyle azalacağını söyledi.

“AMACIMIZ TAMAMEN ONLINE EĞİTİME GEÇMEK DEĞİL”

“Amacımız okul kapatma tamamen online eğitime geçiş değildir” diyen Elmalı,  Bakan Amcaoğlu’nun özel okullar için ‘güzide’ devlet okulları için farklı ifadeler kullanmasını da eleştirdi.

Elmalı, “Bazı okullara ve bazı öğr3encilere ikinci sınıf muamele yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

ELCİL: SAĞLIK BAKANLIĞI VE EĞİTİM BAKANLIĞI NE İŞE YARAR?

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise eğitim ve sağlık bakanlıklarının ne işe yaradığını sorarak, bu sorulara Kuzey Kıbrıs’ta cevap bulamadığını söyledi.

“162 DEVLET OKULUNDA TARAMA YAPILMASI TAMAMEN YALAN”

162 devlet okulu taramaların yapılacak olmasının tamamen yalan olduğunu belirten Elcil, 5-11 yaş arası çocuklara aşı yapılmasının gündeme dair gelmediğini kaydetti.

“İLKOKULLARDA TESTLER ZORUNLU DEĞİL”

İlkokullarda test yapılmasının zorunlu olmadığının altını çizen Elcil, “Aramızda casuslar var onlar da binanın içerisinde. Bunlar Suat Bey’e hizmet ediyor, topluma değil” dedi.

MAVİŞ: SAĞLIK VE EĞİTİM İÇ İÇE GEÇTİ

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş ise okuduğu ortak basın açıklamasında,  eğitim ve sağlığın iç içe geçtiğini, biri aksayınca diğerinin de aksadığını belirtti. İlkokullarda 200 vaka belirlendiğini kaydeden Maviş, o düzeyde test yapmanın zorunlu olmadığını ifade ederek, ailelere test çağrısında bulundu.

Okul öncesinde koronavirüs   vakası çıkması halinde 10 günlüğüne uzaktan eğitime geçileceğini kaydeden Maviş, ilköğretimde de bu uygulamanın olacağını söyledi.

Otobüsler dolu olduğunu, omicron varyantının  yan yana oturan çocuklara bulaştığını kaydeden Maviş, Amcaoğlu’na seslenerek,  “Sendikanın aldığı karara saygı duymuyorsa alsın koltuğunu Suat Günsel’in bir ofisine gitsin otursun” şeklinde konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52