banner31
banner6

Falyalı Suikastinde yeni bulgular var

01 Eylül 2022 Perşembe 19:58
544 Okunma
Falyalı Suikastinde yeni bulgular var

Kıbrıslı Türk iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın KKTC’de suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın şifreleri çözülüyor… 

GÜLCE VE IŞIK MERCEK ALTINDA…

Girne Ağır Ceza mahkemesinde suikastın işlendiği gün “Kanunsuz silah bulundurmak ve meskûn mahalde ateş açmak” suçlamalarıyla yargılanan Türkistan Gülce ve Halil Işık ile ilgili kriminal incelemeler soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı. Gündem Kıbrıs’ın elde ettiği Kriminalistik şube amirliği tarafından düzenlenen uzmanlık raporuna göre, olay yerinden elde edilen 9 mm 5 adet kovanın 3 adedi Halil Işık tarafından kullanılan “Glock” marka tabancadan atıldığı tespit edildi. 


DEMİRTAŞ’I TÜRKİSTAN GÜLCE Mİ VURDU?...

Türkistan Gülce’nin olay yerinde kullandığı tespit edilen “Browning” marka tabanca ile olay yerinde bulunan 2 adet kovanın karşılaştırılması yapılmadığı gibi raporda da yer almadı. Öldürülen Murat Demirtaş’ın ensesinde bulunan 1 adet 9 mm mermi çekirdeği ile Türkistan Gülce’nin silahına ilişkin uzmanlık raporunun alınmamış olması ise soru işaretlerini artırdı.


TÜRKİSTAN GÜLCE’NİN İFADESİ ŞÜPHELİ…

Türkistan Gülce’nin ifadesinde “Halil Falyalı’ya ait araçtan uzak bir mesafede olay yerinden kaçan aracın arkasından ateş ettiğini” ifade etmesine rağmen, 20 no’lu delil 9 mm boş kovanın Halil Falyalı’ya ait aracın altında bulunmuş olması, Türkistan Gülce’nin ifadesinin gerçeği yansıtmadığına dair şüpheleri kuvvetlendirdi.


BİRİ VEYA BİRİLERİ DELİL Mİ KARARTIYOR?...

Olayın aydınlatılması ve şüphelerin ortadan kaldırılması adına, Türkistan Gülce’nin tabancasından çıkan 2 adet 9 mm boş kovan ve Murat Demirtaş’ın otopsisinde ensesinden çıkarılan 9 mm mermi çekirdeği eşleştirilmedi. Demirtaş’ın ensesinden çıkan 9 mm mermi çekirdeği ile Gülce’nin tabancasından çıkan boş kovanların raporlarının kriminalde bulunmaması, delil karartan birilerinin veya birinin olduğu şüphesini doğurdu.

SORUYORUZ… 
* TÜRKİSTAN GÜLCE’NİN SİLAHINDAN ÇIKAN MERMİ İLE HALİL FALYA’NIN ARABASININ ALTINDAN ÇIKAN KOVAN EŞLEŞTİRİLDİ Mİ? 
*GÜLCE İFADESİNDE ARACIN ÖNÜNDEN GEÇTİKTEN SONRA ATEŞ ETTİĞİNİ İDDİA EDİYOR, MURAT DEMİRTAŞ’IN ENSESİNDEN ÇIKARILAN 9 MM MERMİ ÇEKİRDEĞİ İLE İLGİLİ BALİSTİK RAPOR NERDE? 

Gündem Kıbrıs

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52