banner31
banner6

Güney Kıbrıs’ta ilerleyen günlerde omicron varyantının yüzde yüz hakim olması bekleniyor

03 Ocak 2022 Pazartesi 14:23
17 Okunma
Güney Kıbrıs’ta ilerleyen günlerde omicron varyantının yüzde yüz hakim olması bekleniyor

Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacıpandelas, Omicron varyantının Güney Kıbrıs’ta şu anda yüzde 80 oranında hakim olduğunu ve ilerleyen günlerde bu oranın yüzde 100’e çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Alithia gazetesinin haberine göre Hacıpandelas, önümüzdeki dönemde Covid-19 vakalarının giderek artmasını beklediklerini; ancak bu yükselişin ardından vaka sayısının hızla düşeceğini kaydetti.

Gazete, Hacıpandelas’ın yarın Bilimsel Danışma Kurulu ile görüşeceğini ve Covid-19 ile mücadele çerçevesinde yeni tedbirler alınmasının beklendiğini yazdı.

Noel tatilinin ardından okulların yeniden açılacak olmasının da endişe yarattığını belirten gazete, düne kadar 5-11 yaş aralığında olan bin 540 çocuğun aşılandığını; ilerleyen günler için de aşılanma için 2 bin 180 randevu alındığını kaydetti.

Haberde, Güney Kıbrıs’taki nüfusun yüzde 83’ünün aşılandığı ve pandeminin başlangıcındaki gibi, test merkezlerinin önünde yığılmalar gözlemlendiği ifade edildi.

Bu arada Politis gazetesi de, son bir hafta içerisinde Güney Kıbrıs’ta 18 bin vaka tespit edildiğini ve 10 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı.

Son Güncelleme: 03.01.2022 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52