banner31
banner6

Hasipoğlu: Birkan Uzun’un diktiği bayrağı zirvede taşımaya devam edeceğiz

10 Ocak 2022 Pazartesi 17:05
26 Okunma
Hasipoğlu: Birkan Uzun’un diktiği bayrağı zirvede taşımaya devam edeceğiz

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ABD'de geçirdiği kayak kazası sonrası hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun için taziye mesajı yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KKTC’ nin yetiştirmiş olduğu en iyi bilim insanlarından biri olan Birkan  kardeşimizi kaybetmenin  üzüntüsü   içindeyiz. Türk Maarif Kolejini birincilikle bitirmiş, ABD’ nin en prestijli  üniversitelerinden MIT’ yi  burslu okumuş, üst düzey projelerde yazılım mühendisliği yapmış olağanüstü zeki bir kardeşimizdi.   
Birkan Uzun, bayrağımızı Antartika’ nın  en zirve tepesine dikerek bizleri gururlandırmıştır.
İleride ülkesine dönüp büyüdüğü bu topraklar için katkı koyma hedefi vardı. Halkımız için çok büyük bir kayıp. Birkan Uzun, devletine inanan ve KKTC’ nin uluslararası alanda hakettiği yeri alması için caba harcayan bir kardeşimizdi. Zirveye KKTC bayrağını dikmesi, bu azminin ve bayrağımıza olan inancının açık göstergesiydi. Bizlere düşen görev devletimizin uluslararası alanda hakettiği yeri alabilmesi için çaba sarfetmeye ve Birkan’ın gururla diktiği bayrağı, yere düşürmeden dalgalandırmaya devam ettirmektir. Diktiği bayrağı zirvede taşımaya devam edeceğiz. Ailesinin ve Milletimizin başı sağolsun.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52