banner31
banner6

Hedefim Tıbbi Atık Toplama Projesi’ni Hayata Geçirmek

16 Aralık 2022 Cuma 10:00
7 Okunma
Hedefim Tıbbi Atık Toplama Projesi’ni Hayata Geçirmek

Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Dr. Remzi Gardiyanoğlu seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri paylaşmaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gardiyanoğlu en büyük hedefinin Tıbbi Atık Toplama Projesi’ni uygulamak olduğunu açıkladı.

Gardiyanoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanlığım süresince yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile gerçekleşmesi için çok çaba sarfettiğimiz ama bir türlü hayata geçiremediğimiz Tıbbi Atık Toplama Projesi seçilmem halinde belediye meclis üyesi arkadaşlarım ile beraber gerçekleşmesi için her türlü çabayı sarfedeceğim en önemli projelerimden biri olacaktır. Şöyle ki yıllardan beridir LTB sınırları içerisinde özel hastaneler, klinikler,muayenahaneler, dal hastanelerinin, güzelik merkezlerinin, lazer merkezlerinin ve berberlerin tıbbi atıkları (Enjektörler, kan tüpleri, jiletler, pansuman malzemeleri, serum şişeleri ve benzerleri ki bunlar zaman zaman önemli bulaşıcı enfeksiyonlar içeren atıklardır) belediye emekçileri tarafından bilinçsizce toplanmakta ve diğer çöpler ile ayni kamyonlarda eş zamanlı olarak taşınarak çöplüğe dökülmektedir. Belediye emekçilerini ne kadar riske attığımızı farkındamıyız?, Peki sokak hayvanlarını? Ve tabiki yeraltı kaynaklarımızı.Çözümü çok basit aslında belediye çatısı altında bir birim kurulacak, ayrı araç eğitimli elemenlar bu tıbbi atıkları toplayacak ve her sağlık kuruluşu tıbbi atık miktarına göre LTB'ne bir ödeme yapacaktır.Desteğiniz bana güç verecektir.Sağlıkla kalın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52