banner31
banner6

Kamu-İş, bugün tüm okullarda grevde...

10 Ekim 2022 Pazartesi 09:42
17 Okunma
Kamu-İş, bugün tüm okullarda grevde...

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda bugün genel greve gideceğini açıkladı.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), bugün tüm okullarda genel greve gideceğini duyurdu. Lefkoşa’da toplanıp Meclis’e yürüyeceklerini açıklayan Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışan hademelerin bölünüp, haklarının ellerinden alınmasına asla izin vermeyeceğiz”  ifadelerini kullandı.

“BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Serdaroğlu, yaptığı yazlı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz emekçiler bir bütünüz, bütün olmaya da devam edeceğiz. Bir işyerinde bir toplu iş sözleşmesi vardır. Ne bu toplu iş sözleşmesine aykırı bir sözleşmeye müsaade edeceğiz. Ne de mevcut toplu iş sözleşmesini bozup başka bir toplu iş sözleşmesine uyarlamanız için zemin hazırlamanıza müsaade edeceğiz. Örgütlü yapımızı asla bozmayacağız. Örgütlenmeden korkanların demokratik sosyal bir hukuk devletinde yöneticilik yapmaya da hakları olamaz.

Bütün baskılara, tehditlere ve mobbinglere karşı direneceğimizi göstermek amacıyla bugün tüm okullarda bir gün genel greve gideceğiz.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere yasaları çiğneyenleri yasaları hatırlatmak için aynı gün Meclis’e de yürüyeceğiz.

Kamuoyuna duyururuz…”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52