banner31
banner6

KTOEÖS bugün tüm okullarda grevde

17 Ekim 2022 Pazartesi 09:13
20 Okunma
KTOEÖS bugün tüm okullarda grevde

KTOEÖS bugün tüm okullarda grevde ve Meclis önünde de eylem yapıyor.

Grev, Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun “öğretmenlere karşı tavrını protesto etme” gerekçesiyle yapılacak.

ÖĞRETMENLER MECLİS ÖNÜNE GİDECEK… Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) “Mili Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun öğretmenlere karşı tavrını protesto etme” gerekçesiyle bugün tüm okullarda grev, Cumhuriyet Meclisi önünde de eylem yapacağını duyurdu. KTOEÖS, tüm okullarda 10.00-13.05 saatleri arasında greve gidecek, Lefkoşa ve çevre okullarındaki öğretmenlerle saat 10.30’da sendikada buluşup, meclise yürüyecek. Öğretmenlerin grev kararını açıklamasının ardından aileler, bugün çocuklarını okula yollayıp-yollamama konusunda ikilemde kaldı. Bazı veliler, “Eyleme saygı duysak da ya tam bir eğitim günü grev yapın ya da yapmayın. İki saat için çocukları okullara doldurmak yanlış” dedi.

ELMALI: EĞİTİM DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR… KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, konuyla ilgili açıklamasında, “Eğitim düşmanlığı yapan zihniyetleri protesto etmek için grev ve eylemde olacaklarını” söyledi. Elmalı, Nazım Çavuşoğlu’nun; “Okullarda ve eğitimde çözülmesi ivedi sorunlar ortada dururken bunları çözmek yerine, öğretmenlere saldırmayı, hakaret etmeyi, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeyi, öğretmenlerin haklarını budamayı misyon edindiği” eleştirisinde bulundu. Elmalı, Eğitim Bakanını ve onun bu tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulu’nu protesto etmek için yarın tüm okullarda 10.00-13.05 saatleri arasında grevde olacaklarını belirtti.

OKULLARDA SORUNLAR DAĞ GİBİ… KTOEÖS Başkanı Elmalı grev ve eylem kararıyla ilgili yazılı açıklamasında da okullarda kaos yaratıldığını, sorunlar dağ gibi biriktiğini ve sabırlarının artık tükendiğini belirtti ve Çavuşoğlu’nun öğretmenlik mesleği ve öğretmenlere karşı tutumun “düşmanca” olduğunu öne sürdü. Elmalı, “Bakanın yangından mal kaçırırcasına  ‘Öğretmenler Yasasını’ değiştirmeye çalıştığını bunu da toplumu kandırarak, öğretmenlik mesleğini aşağılayarak, değersizleştirmeye çalışarak yapma çabası içinde olduğunu” savundu. Elmalı, “Eğitim Bakanına bir kez daha sormak isteriz: Bu denli öğretmen düşmanlığı yapmanızın nedeni nedir? Yasa değişikliğinin derhal yürürlüğe girmesi için talimat aldığınız doğru mu? Talimatı yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere hakaret ederken ve bu mesleği toplum önünde hiçleştirmeye çalışırken vicdanınız sızlamıyor mu?”

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52