banner31
banner6

KTÖS ve KTOEÖS, tedbirler alınarak yüzyüze eğitimin devamını istiyor

07 Ocak 2022 Cuma 14:04
20 Okunma
KTÖS ve KTOEÖS, tedbirler alınarak yüzyüze eğitimin devamını istiyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Sendikalar, sürdürülebilir yüz yüze eğitimin devam etmesi için mücadeleye devam edeceğini belirtti, denetim yapılmasını ve öğrencilerin aşı hakkının verilmesini talep etti.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, eğitimin sürmesi, çocukların yüz yüze eğitim alabilmesi için okul idaresi ve öğretmenlerin özverili bir şekilde çalıştığını söyledi.

Elmalı, özellikle okullardaki vakaların gereken uyarılar dikkate alınmadığı ve denetim yapılmadığı için yükseldiğini savundu.

Okullarda temaslı ve vakaların yükselmesiyle birlikte eğitime kısa bir süre ara verilmesini ve 13 ocakta başlayacak sınavlara kadar Online eğitimi önerdiklerini anlatan Elmalı, “Artan vakalar ve temaslılar azalsın diye 6 günlük ara talep ediyoruz. Okul kapatma veya online eğitime geçilsin demiyoruz” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığına eleştirilerde bulundu “güzide okul” açıklamasına tepki gösterdi.

Elcil, yüz yüze eğitimin devam etmesini istediklerini, ancak öğrencilerin güvenmedikleri için okula gelmediğini söyledi.

Elcil her şeyin oy ve seçime endekslendiğini savundu.

Konuşmaların ardından ortak açıklamayı da KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş okudu.

Sendikalar, toplumun sağlık ve eğitime sahip çıkmasını, ailelerin çocuklarına ve kendilerine düzenli test yapmasını, bakanlıkların denetimleri artırmasını, eğitimin sürdürülebilir yüz yüze devam etmesi için mücadele verilmesini istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52