banner31
banner6

KTTO tarafından hazırlanan taslak üç ayrı panel ile tartışmaya açılacak

16 Kasım 2021 Salı 20:35
15 Okunma
KTTO tarafından hazırlanan taslak üç ayrı panel ile tartışmaya açılacak

KTTO tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program Önerisi Taslağı, 18 Kasım Perşembe günü saat 09.30’da Girne’de The Arkın Colony Hotel’de düzenlenecek sunum ve istişare etkinliğiyle kamuoyuyla paylaşılacak.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan (KTTO) verilen bilgiye göre, hazırlanan taslak, üç ayrı panel ile tartışmaya açılarak, görüş ve önerilerin alınması da amaçlanıyor.

Söz konusu etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu, ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman bakanlar ve siyasi parti başkanlarının da aralarında bulunduğu üst düzey protokolün katılması bekleniyor. Oda Başkanı Turgay Deniz’in program önerisi taslağı sunumu ile başlayacak etkinlik, protokol konuşmalarıyla sürecek ve üç ayrı konuda düzenlenecek panellerle gün boyu devam edecek.

Program Önerisi Taslağı, bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında ekonomiyi ve sosyal hayatı yeniden şekillendirmek ihtiyacına karşılık doğru, etkin ve sürdürülebilir politikalar belirlenmesine, pandemi sonrası yeni ekonomik düzene hazırlanmasına ve uyum sağlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Orta Vadeli Program Önerisi Taslağı, esas olarak beş ana başlık altında çeşitli uygulamalar yapılmasını ve KKTC’nin ileri taşınmasını öngörüyor.

Beş ana amaç şunlardan oluşuyor: “1-  Etkin yönetim güçlü toplum, 2-Kamuda kaliteli ve maliyet etkin hizmet sunumu, 3-Dijital dönüşüm, katma değeri yüksek üretim, 4-Sürdürülebilir çevre ve sağlıklı toplum, 5-Sektörel dengeleme ve güçlenme.”

Program önerisi taslağında, belirlenen beş ana hedefe ulaşmak için yapılması gerekenleri içeren “zamana bağlı hedef ve faaliyetler” tablosu da bulunuyor. Bu tablo, taslağın kabul edilip yürürlüğe konulması halinde yapılabilecekleri içeriyor ve 174 faaliyet öngörüyor.

OVP taslağının tartışılması kapsamında düzenlenecek üç panelin başlıkları ise şöyle belirlendi:

“Kamuda Sürdürülebilirlik ve Kaliteli Hizmet Sunumu”, “Yeni Dönemde Yeni Ekonomik Yönelimler”, “Finans Sektörünün Kalkınmayı Destekleyecek Bir Yapıya Getirilmesi.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52