banner31
banner6

Küresel piyasalarda gözler İngiltere’de

11 Kasım 2021 Perşembe 16:01
32 Okunma
Küresel piyasalarda gözler İngiltere’de

Küresel piyasalarda, dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararlarının ardından karışık bir seyir izlenirken, bugün İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararının yanı sıra yoğun veri gündemi takip edilecek.

Fed, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında bu ayın sonu itibarıyla 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

Söz konusu azaltımın 10 milyar doları Hazine tahvillerinden, 5 milyar doları da ipoteğe dayalı menkul kıymetlerden yapılacak. Karar metninde, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) benzer indirimlerin her ay uygulanmasının uygun olacağını düşündüğü, ancak ekonomik görünümdeki değişikliklerin gerektirmesi halinde alımların hızını ayarlamaya hazır olduğu belirtildi.

Enflasyonun, büyük ölçüde geçici olması beklenen faktörleri yansıtacak şekilde yükseldiği aktarılan metinde, “Salgın ve ekonominin yeniden açılmasıyla ilgili arz ve talep dengesizlikleri, bazı sektörlerde önemli fiyat artışlarına katkıda bulundu.” değerlendirmesine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52