banner31
banner6

Lapta'da çalışanlar iş bıraktı

13 Aralık 2021 Pazartesi 13:31
85 Okunma
Lapta'da çalışanlar iş bıraktı

Lapta Belediyesi’ndeki emekçiler, 4 aydır maaş alamadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemine gitti.

Lapta Belediyesi, son bir yıldır çalışanın maaşını ödemekte sıkıntı yaşıyor. Belediye çalışanları 4 aydır maaş alamıyor.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un Ulusal Birlik Partisi’ne geçmesi de işe yaramadı. Maddi sorunların aşılması için kaynak yaratılamadı ve belediyede maaş sorunu çözülemedi.

Lapta Belediyesi çalışanları, 4 aydır maaş alamadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemine gitti.

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Mustafa Yalınkaya, sorunun 20 Aralık’a kadar çözülmemesi durumunda süresiz greve gideceklerini açıkladı.

Belediyeyi yaklaşık 24 milyon TL borçla devraldığını söyleyen Lapta Belediye Başkanı Aktuğ, maaşların ödenememesindeki nedeni pandemiye, geçmişten kalan borçlara ve devlet katkı payının hayat pahalılığı oranında artırılmamasına bağlarken, çalışanlar ise gereksiz harcama ve ihtiyaç dışı personel alımı yapıldığını ifade ediyor.

Çalışanlar ayrıca maaş alamadıkları için izinlerini kullanarak başka işlerde çalışmak zorunda olduklarını fakat buna dahi izin verilmeyerek izinleri varken ödeneksiz izne çıkmaya zorlandıklarını iddia ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52