banner31
banner6

Makine Mühendisleri Odası ağır vasıta araçlarla ilgili uyarı yaptı

26 Ocak 2022 Çarşamba 23:19
94 Okunma
Makine Mühendisleri Odası ağır vasıta araçlarla ilgili uyarı yaptı

Makine Mühendisleri Odası, dağda buzlanma ve kar yağma ihtimaline işaret ederek, ağır vasıta sürücülerini uyardı.

Makine Mühendisleri Odası, meteorolojinin buzlanma ve kar yağışı uyarısı yaptığı bugünlerde Girne-Lefkoşa-Girne anayolunun ağır vasıta araçları tarafından kullanılmasını eleştirdi.

Oda’dan yapılan açıklamada, Girne–Lefkoşa–Girne yolunun ağır ticari araçların kullanımına kapalı olmasına rağmen,  yoğun olarak ve saatte 50 kilometre hız limiti üzerinde ağır yüklü araçlar tarafından kullanılmakta olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Ağır araç sürücülerinin, buzlanma ihtimali olan  Dağ yolunda düşük hız ve düşük vites ile, Girne–Lefkoşa–Girne yolunun ise yasak olmasına rağmen, üstelik güvenli hız limitinin de üzerinde kullanılmasının ciddi güvenlik zaafiyeti yaratmasını engelleyecek denetim ve kontrollerin yapılması gerekmektedir” denildi.

Ayrıca yüklü kamyonların özellikle rampa inerken ihtiyaç duyulan zamanda ve mesafede durabilmeleri ve trafikte yaratacakları risklerin asgari seviyede olması için 2’inci vites ve azami saatte 30 kilometre hızda seyir etmelerinin sağlanması gerektiğine işaret edilen açıklamada, ağır araç sürücülerinin Girne–Lefkoşa–Girne yolunu kullanmalarının engellenmesi istendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52