banner31
banner6

Meclis’te Halkın Sesi Olacağım

27 Aralık 2021 Pazartesi 10:17
24 Okunma
Meclis’te Halkın Sesi Olacağım

UBP Girne Milletvekili Adayı Mehmet Ali Tunçbilek katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.  Meclisin ve toplumun yeni isimlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tunçbilek, topluma değer katacak insanların meclise girmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ülkenin ve Meclis’İn yeni isimlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tunçbilek açıklamalarına şöyle devam etti;
“Yeni isimlere ihtiyacı var, hem toplumun hem de meclisin. Genç, istekli, çalışkan ve topluma değer katacak insanların meclise girmesi gerek. Milletvekili olacak kişinin meclisin gücünden faydalanacak değil de meclise güç verip çalışmasını hızlandıracak biri olması gerekir. Toplumun sesine kulak verecek, onların sesi olacak azimli, biraz da özverili olması gerek. Gerekirse özel hayatımızı, ailemizi biraz ikinci plana atacağız. Yaklaşık iki buçuk aydır ben bu süreçte siyasete girdim, 1 Ekim’den beridir. Ailemi ikinci plana attım ama bunu bilerek, ailemle konuşarak yola çıktım. Ben, topluma mal olmak istiyorum artık.” 
EKSİKLİKLER VE SİSTEMSEL HATALAR BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ
Sistemde eksiklikler ve hatalar olduğunun altını çizen UBP Milletvekili Adayı Mehmet Ali Tunçbilek neden aday olduğunu da şu sözlerle açıkladı;
“Gördüğümüz eksiklikler, sistemsel hatalar veya bizi aşan konularda topluma hizmet ederken yapılması gerekenlerin yapılmaması bizi bu noktaya getirdi. Yani niçin bu yola çıktım, bizim sesimizi duymayanlar veya sistemsel hatalardan dolayı dedik ki; bu sistemin içerisine girip bunu düzeltmemiz gerekir. Zaten hizmet veriyorduk. 13 yıldır Girne Akçiçek Hastanesinde, Kulak Burun Boğaz doktoru olarak çalışıyorum. Bunun en iyi yolu da halka inip, Girne’nin dışına çıkıp bütün Kıbrıs’ta kendimizi ifade edip, onların da desteğini alıp, meclisine girip, Kıbrıs’ta düzeltilmesi gereken noktalara el atmak ve toplumu daha ileriye taşımak. Burada, “ben” değil “biz” vurgusunu topluma yaymak, zaten toplum beklentisi de o. Kimse “ben” duygusuyla seçileni ve daha önceki sistemsel hataları artık kabul etmek istemiyor,  sistemsel değişiklik istiyor insanlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52