banner31
banner6

Mehmet Harmancı: “Gelecek inşası için 'reset' tuşuna basmaktan hiç çekinmemeliyiz”

21 Ekim 2021 Perşembe 17:25
44 Okunma
Mehmet Harmancı: “Gelecek inşası için 'reset' tuşuna basmaktan hiç çekinmemeliyiz”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dövizde rekor üstüne rekor kırılmasını eleştirdi.

Harmancı, “Düşünün ki oturduğunuz yerde 10 ay içerisinde 8 milyon dolar kaybediyorsunuz. Bir yılda döviz bazında bütçede eriyen rakam tam 8 milyon dolar. Diyeceksiniz ki dövizle ne işiniz var. Tüm hammadde ve alınacak emtialar dövize endeksli. Katran, çimento, yedek parça, mazot ve daha niceleri…” ifadelerini kullandı.

Herkesin fakirleştiğine vurgu yapan Harmancı, “Bunu engelleyebilecek uzun vadeli politikalar yok, dayanışma yok, doğru vergilendirme yok, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak yok, avanta bol, popülizm dorukta” dedi.

LTB Başkanı Harmancı, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Değişim için sabırla ve inatla zor bir yolcukla da olsa toplumu dönüşüme inandırmak, pembe vaatler yerine bu zorlu yolculuğun sonunda çocuklarımıza belki daha dar ekonomik şartlarda ama kamusal hizmetlerin çok daha verimli, çok daha etkin ve çok daha adil paylaşımını öngören ve yağımızı doğru yemeklerle işleyeceğimiz bir gelecek inşası için reset tuşuna basmaktan hiç çekinmemeliyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52