banner31
banner6

Muhaceret Affı, Meclis'ten geçti!

24 Ekim 2022 Pazartesi 16:49
73 Okunma
Muhaceret Affı, Meclis'ten geçti!

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oy çokluğuyla; Yabancılar ve Muhaceret Yasa Tasarısı da oy birliğiyle kabul Muhaceret Affı, Meclis'ten geçti!

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oy çokluğuyla; Yabancılar ve Muhaceret Yasa Tasarısı da oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurulda konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP’nin belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili yasaya karşı iptal davası açtığını ve bir talepte bulunduklarını söyledi.

Yapılan dilekçe ile ara emri istendiğini dile getiren Erhürman, Anayasa Mahkemesi'nce bugün verilen kararın  ardından davanın esasının devam ettiği sadece yürütmenin durdurulmasına karşı yaptıkları başvuruya ilişkin karar verildiğini kaydetti.

Önemli olanın belediyelerin sayısının değil yasanın anayasaya uygunluğu olması gerektiğini dile getiren Erhürman, henüz yürürlüğe giren maddelerin de yürürlüğe girmeden durdurulmasını istediklerini söyledi.

Görüşülmemiş maddelerdeki Anayasal kararın daha görüşüleceğini dile getiren Erhürman, bu davanın daha bitmediğini ve seçimler yapıldıktan sonra ülkede büyük bir kaosun yaşanacağını belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin tüm maddelerle ilgili karar vermediğini dile getiren Erhürman, bugünkü kararın ara emrine ilişkin bir karar olduğunu kaydetti. İddialarının çok açık olduğunu ve seçimlerin ertesi günü ülkede yetki karmaşası yaşanacağını dile getiren Erhürman, bu yasanın Meclis’te tartışma zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Meselenin anayasaya uygunluk olması gerektiğini dile getiren Erhürman, tüm birleşmenin seçimle birlikte gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Erhürman, davanın kazananı ve kaybedeni olmadığını, davanın daha süreceğini dile getirerek, bu yasa ile ilgili ilk davanın ilk talebinin görüşüldüğünü, bundan sonraki süreçte de Anayasaya aykırılık denetimini CTP olarak takip edeceklerini belirtti.

Erhürman, kaos yaratıldığını ifade ederek iktidara gelmeleri halinde bu keşmekeşi giderecek çalışmayı şimdiden hazırladıklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurmayı reddettiğini dile getiren Erhürman, bu davanın bitmiş olmadığını, sadece ara emri talebinin reddedildiğini yineledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52