banner31
banner6

Oktay: “(Külliye) projeyi zorlaştırmaya çalışanlar karşılarında TC ve KKTC devletini bulur”

09 Kasım 2022 Çarşamba 19:06
68 Okunma
Oktay: “(Külliye) projeyi zorlaştırmaya çalışanlar karşılarında TC ve KKTC devletini bulur”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, külliye projesine karşı çıkanlara seslendi, “Çok net ifade ediyorum, bunu zorlaştırmaya çalışanlar, karşılarında KKTC ve TC devletini bulur” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Toplu Açılış ve Proje Lansmanı”nda konuştu.

Oktay, külliye inşaatına değinerek, “Cumhurbaşkanlığı makamına yaraşır sembol bir eser olacak. Projeye başlamış durumdayız. Söz vemişsek yaparız. Bu proje, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yerleşkesi, Kıbrıs Türkünün geleceğine vurulan mühürdür.

Varlığının, egemenliğinin, bağımsızlığının simgesidir. Kıbrıs Türkü buraya bu mührü vuracaktır, Türkiye de bu mührün vurulmasına sonuna kadar destek verecektir” dedi.

Oktay, “Bu projenin hayata geçmesini zorlaştırmaya çalışanlar, net ifade ediyorum, açık söylüyorum; karşılarında KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti devletini bulur” ifadelerini kullandı.

“2 buçuk milyar TL ek kaynak”

Yerele verdikleri desteklerle yerelden kalkınmaya da desteklerinin devam edeceklerini söyleyen Fuat Oktay, İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında KKTC’ye yılsonuna kadar 4 milyar 250 milyon TL kaynak aktarmayı öngördüklerini anımsattı.

Oktay, sosyal yardımlar için ihtiyaç üzerine buna 2 buçuk milyar TL ek yapılması yönünde anlaşmaya varıldığını söyledi.

Oktay ayrıca, tarım, ulaştırma, gençlik ve spor yatırımları için bir ilave de 200 milyon TL aktaracaklarını söyledi.

Son Güncelleme: 09.11.2022 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52