banner31
banner6

Özel Sektörü Güçlendireceğiz… Kamunun maaş yükünü azaltacağız

30 Aralık 2021 Perşembe 19:26
50 Okunma
Özel Sektörü Güçlendireceğiz… Kamunun maaş yükünü azaltacağız

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Adayı Mehmet Ali Tunçbilek, “özel sektörün güçlenmesi için ekonominin güçlü olması lazım. Üretimin olmadığı yerde bağımlı olursunuz” dedi.
Katıldığı bir telvizyon programında gündemi değerlendiren Tunçbilek, UBP olarak tek başına iktidara gelme hedefimiz var. Tek başına iktidara gelirsek güçlü bir hükümet modeli ile projelerin takipçisi olacağım  “dedi.
Tunçbilek açıklamalarına şöyle devam etti;
Özel sektörün güçlenmesi için ekonominin güçlü olması lazım. Üretimin olmadığı yerde bağımlı olursunuz. Sağ olsun Türkiye’miz, anavatanımız bize her zaman destek oluyor ama kendi ayaklarımızın üzerine kurabileceğimiz bir ekonomi modeli oluşturmak lazım. Bunun için de özellikle bu işim uzmanları ile konuşmak lazım. Ben kendi sağlık projelerimi sunuyorum ama bunun bir de ekonomik boyutu var. Bunda da bir toplantı yapılması lazım, nasıl bir sistem oturtabiliriz ekonomistlerle veya ilgili branşlarla. Eğitimde de öyle olması lazım. Bir öğretmen bitirdiği zaman üniversiteyi, özel sektördeki görevin daha cazip olduğunu hissedip oraya gitmesi lazım. Devlete girmek için yarışmaması gerek. Demek ki özel sektör gelişirse bizim toplumda o zaman siyaset anlayışı da değişecek. Herkes devlete yüklenmekten vazgeçecek. Çünkü devlete kaldırmıyor yükümüz. 
“DEVLET DAİRELERİNDEKİ YÜKÜ AZALTACAĞIZ”
Devlet dairelerindeki yük azaldığı zaman, devlet maaş ödemekte zorlanmayacak. Şu an bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri belediyelerimizde de öyle, gereğinden fazla personel çalışıyoruz istihdam olarak. insanların çalışması için- özel sektörÜN cazibesi yok. Şartları daha az bu şartları iyileştirmek lazım. Bunları tek başımıza da yapamayız. İlgili birimlerle konuşup, nasıl bir çalışma nasıl bir güçlendirme yapılabilir, ekonomik boyutu da var bu işin. Projeler çok ama bunları gerçekleştirebilmek için altyapısını doldurmak lazım. Yoksa havada kalır.

Son Güncelleme: 30.12.2021 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52