banner31
banner6

“Projelerin konuşulduğu bir yarışta Lefkoşa kazansın”

23 Kasım 2022 Çarşamba 19:01
10 Okunma
“Projelerin konuşulduğu bir yarışta Lefkoşa kazansın”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu, katıldığı bir web tv programında samimi açıklamalarda bulundu.

UBP LTB Belediye Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu, partili aday olmanın avantaj ya da dezavantaj konumunda olmadığını, yerel seçimlerin partiden öte şahıslarla ilgili olduğunu belirtti. Partinin desteğiyle şahısların daha güçlü bir şekilde seçime katıldığını aktaran Gardiyanoğlu, “Parti tabanımız takdir etti, ilçe başkanı oldum, milletvekili oldum. Şimdi de tabanımızın isteğiyle Belediye Başkan Adayı oldum” dedi.

“KAZANMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Parti içerisinde adaylığına karşı muhalefet olup olmadığına yönelik soruya da yanıt veren Gardiyanoğlu, “Her seçimde her partide kırgınlar olabilir. UBP dizel motora benzer, son 10 günde açılır seçim gecesi pik yapar, sonra rolantiye düşer. Farklı algı operasyonları olabilir. Lefkoşa’yı en iyi bilen beş kişi varsa biri de benim. Ben UBP’nin evladıyım, bu partide doğdum, tırnaklarımla bir yerlere geldim. Kamuyu yoklamalarında Lefkoşa’da iyi bir noktadayım. Güzel ve centilmence bir yarış olmasını diliyorum, projelerin konuşulduğu bir yarışta Lefkoşa kazansın. Ben bu ışığı görerek kazanmak için aday oldum” ifadelerini kullandı.

 

BU BÜTÇE GİDERLERİYLE HİZMET DEĞİL ANCA PANSUMAN YAPARSINIZ

Belediye gelirlerinin yüzde 86’sının maaş ödemelerine gittiğini kaydeden Gardiyanoğlu belediye bütçesinin devletten aldığı gelirler ve belediyelerin topladığı çöp, su ilaçlama, ruhsa gibi olan gelirlerden oluştuğunu aktardı. Mevcut yapıda LTB’nin önünde borçlanma ya da AB ve Türkiye fonlarından yararlanmaktan başka seçenek olmadığını savunarak, “Belediye çivi bile çakacak durumda değildir. Artık, araçlara yedek parça veren, araçların bakımını üstlenen firmalar vazgeçti. 8 yıldır yolarda bir kaldırım bile yapılmadı. Fonlara ulaşıma Mevcut Başkanın siyasi durusu engel oldu. 5 Aralık’tan sonra kalem kalem açıklayacağım” dedi. LTB’nin şuanki borcunun 334 milyon 584 bin TL olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, “Belediyenin gelirlerinin yüzde 86’sı maaş ödemelerine gidiyor. Bu bütçeyle hizmet yapamazsınız. Ancak pansuman yaparsınız” dedi ve şunları ekledi, “Belediye idare edebilir noktadan uzaktadır. Ocak ayında personel maaşlarının yüzde 40 artacağını da düşünürsek, büyük ödeme sorunu ve bütçe bizi bekleniyor.”

MEVCUT YÖNETİM DEVAM EDERSE BORÇ 664 MİLYONA ÇIKACAK

10 yıldır kapanmayan belediye borcunu 2 buçuk yıl içinde kapatacağının sözünü veren Gardiyanoğlu, mevcut yönetimin devam etmesi halinde 4 yıl sonra belediye borcunun 664 milyon TL’ye ulaşacağını kaydetti.   Lefkoşa’nın yıllardır hayata geçirilemeyen imar planına dikkat çekerek imar planını başkanlığı döneminde 3 kademede hayata geçireceklerini belirtti. “Bir genç Lefkoşa’da bir apartman dairesi alması mümkün değil. İmar planı revize edilemediğinde dolayı eski evleri pahalı fiyata satın almak zorunda kalıyorlar. İmar Planı’nda değişlik yaparak arz talep dengesini sağlayacağız Böylelikle 60 bin sterline alınan evleri 40 bin sterlin civarında satın alabilecek.  Bugün Lefkoşa gençleri ev almak için Türkeli, Yılmazköy tarafına açılmaya başladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52