banner31
banner6

Rusya'dan Güney Kıbrıs'a sürpriz atama: Rum ve Yunan medyası çıldırdı

Rusya; Güney Kıbrıs'a, Eski İnguşetya Cumhurbaşkanı olan Murat Zyazikov'u atadı. Rum medyası, Müslüman büyükelçinin ataması için, "Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a karşı iyi niyet adımı" ifadesini kullandı.

15 Eylül 2022 Perşembe 08:40
58 Okunma
Rusya'dan Güney Kıbrıs'a sürpriz atama: Rum ve Yunan medyası çıldırdı

Rusya'nın yeni Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Murat Zyazikov oldu. Moskova, bu sürpriz atamayla Rum tarafını epey bir şaşırttı.

"KKTC'YE YÖNELİK YENİ AÇILIMLAR OLABİLİR"

Rum medyası, "Zyazikov'un Müslüman olduğunu ve KKTC'de güçlendirilmiş bir statüye sahip olacağını" yazdı. Politis gazetesi, "Moskova'nın KKTC'ye yönelik açılımlarına ilişkin yeni olgular yaratabileceğini" belirtti.

"ERDOĞAN VE TATAR'A PUTİN'DEN BİR HEDİYE"

Rum ve Yunan medyasında çıkan başka haberlerde, "Rusya'nın Müslüman bir büyükelçi atayarak Kıbrıs konusunda Yunan-Rum tezleri aleyhinde girişimlerde bulunabileceğini" iddia edildi.

Müslüman büyükelçinin ataması için, "Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a karşı iyi niyet adımı" ifadesi kullanıldı.

KİMLİĞİNE VURGU YAPILDI

Rum medyası, 65 yaşındaki Murat Zyazikov'un Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde Rusya gizli servisi KGB'de görev yaptığını belirtti. SSCB dağıldıktan sonra, 2002-2008 yılları arasında İnguşetya Özerk Cumhuriyeti'ne başkanlık yaptığını yazdı.

Zyazikov'un atanmasının, Rum Yönetimi tarafında sürprize neden olduğunu ancak bunun nedeninin, gizli serviste görev yapması değil Sünni Müslüman kimliğiyle alakalı olduğu yazıldı. Rum medyası; Zyazikov tercihinin, Dışişleri Bakanlığı'yla herhangi bir bağlantısının olmadığını, tamamıyla siyasi ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in kendisine ait bir karar olduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52