banner31
banner6

Sağlık Bakanlığı ‘Gizemli’ hepatit vakalarıyla ilgili açıklama yaptı

29 Nisan 2022 Cuma 09:55
34 Okunma
Sağlık Bakanlığı ‘Gizemli’ hepatit vakalarıyla ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı, başta Birleşik Kırallık  olmak üzere Avrupa ülkelerinde görülen  akut hepatit vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Konunun Uluslararası sürveyans ağlarından  takip edildiği  belirtilen açıklamada  şöyle denildi:

“Basında da yer aldığı üzere Ocak 2022 – 20 Nisan 2022 tarihleri arasında başta Birleşik Kırallık  olmak üzere Avrupa ülkelerinde özellikle 0- 16 yaş çocuklarda  nedeni henüz netleşmemiş akut hepatit vakalarında artış saptanmıştır, ancak çoğu hastada adenovüris tip 41’in pozitif olduğu saptanmıştır. Bu hastaların çoğu 5 yaş altı olup ateş, kusma ,ishal ,sarılık  şikayetleriyle başvurmuşlardır. Şu ana kadar izlenen kaybedilen hasta olmamıştır, çoğu hasta iyileşmiştir. 3 hastaya karaciğer nakli gerektiği bildirilmiştir. Şu ana kadar ülkemizde vaka saptanmamıştır .Bakanlığımız konuyu takip etmekte olup , ilerleyen günlerde  gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52