banner31
banner6

Sucuoğlu. “Hükümet, yüzde 37, 26 oranındaki HP’yi maaşlara yansıtacak”

13 Ocak 2022 Perşembe 13:59
88 Okunma
Sucuoğlu. “Hükümet, yüzde 37, 26 oranındaki HP’yi maaşlara yansıtacak”

Başbakan Sucuoğlu, yüzde 37.26’lık hayat pahalılığı artışının, 1 Ocak 2022 itibariyle kamu maaşlarına ilave edileceğini açıkladı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, yeni asgari ücret ve kamu çalışanının maaşlarına yapılacak artışla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, “Hükümetimiz hayat pahalılığından kaynaklanan olumsuzlukları gidermek amacıyla, Haziran - Aralık 2022 Dönemi’nde oluşan yüzde 37.26 Hayat Pahalılığı’nı maaşlara yansıtacaktır” dedi.

Pandemi ve dövizdeki dalgalanmanın yarattığı mali tabloya rağmen yüzde 37, 26 olarak gerçekleşen hayat pahalılığının, çalışanların brüt maaşlarına 1 Ocak 2022 itibariyle ilave edileceğini söyleyen Sucuoğlu, “Buna paralel olarak, brüt 7.000 TL, net olarak 6.090 TL olarak belirlenen yeni Asgari Ücret de yürürlüğe girmiştir” dedi.

Asgari ücretin, bir önceki ücrete oranla yüzde 41’e yakın bir oranda arttığın söyleyen Sucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemlerde, Türk Lirasının döviz karşısındaki değer kaybının yarattığı hayat pahalılığından,  halkımızın alım gücünü olumsuz yönde etkilediği hepimizin malumudur. Söz konusu artışlar, halkımızın alım gücünde meydana gelen kaybı, önlemede yeterli olmadığı bilinciyle, önümüzdeki süreçte atılacak kararlı adımlarla, halkımızın alım gücünü yükseltmek, halkımıza daha refah bir yaşam sunmak,  siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarı sağlamak amacıyla, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52