banner31
banner6

‘Telefon kazandım’ diye sevinirken 30 bin liradan oldu

10 Mayıs 2022 Salı 15:42
76 Okunma
‘Telefon kazandım’ diye sevinirken 30 bin liradan oldu

Konya’da sosyal medya üzerinden çekiliş sonucu ‘telefon kazandın’ bahanesiyle para istenen ve parça parça toplam 30 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran genç, şüphelilere ulaşamayınca emniyete giderek şikayetçi oldu.

Konya'da yabancı uyruklu bir kişi, çekiliş sonucu telefon kazandığını söyleyen şüpheliler tarafından dolandırıldı.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü öğle saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Hacıkaymak Mahallesinde meydana geldi. Yabancı uyruklu Muhammed El Hamşo (21) sosyal medya üzerindeki bir sayfadaki yaklaşık 25 bin lira değerindeki telefon çekilişine katıldı. Hamşo'ya iki gün sonra katıldığı çekilişten telefon kazandınız mesajı geldi.

Çekiliş yapan kişilerle iletişime geçen gençten, şüpheliler 420 lira çekiliş parası istedi. Şüpheliler, bu isteklerini yerine getiren Muhammed El Hamşo’dan daha sonra telefonun IMEI için 870 lira daha isterken, Hamşo bu parayı da yatırdı. Daha sonra dolandırıcılar çeşitli bahanelerle para istemeye devam ederken, toplam 30 bin liraya yakın para yatıran Hamşo'yu birlikte oturdukları babasını sınır dışı ettiririz tehdidiyle 12 bin lira daha isteyerek tehdit etmeye başladılar.


EMNİYETE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Dolandırıcıların, para yatırılmadığı takdirde kendisiyle ilgili avukat biriminin görevlendirileceğini söylemesi üzerine Hamşo emniyete giderek whatsapp üzerindeki yazışmalarla birlikte şikayetçi oldu.

Kendisini dolandıran kişileri aradığında telefona bakmadıklarını söyleyen Muhammed El Hamşo “İlk başta bana sosyal medya üzerinden çekiliş yaptıklarını söylediler. Ben de bu çekilişlere katıldım ve mesaj attım. Bana iki gün sonra mesaj geldi, 'kazandınız' diye. Bana bir numara attılar 25 bin liralık telefon kazanacağımı iddia etti. Bana whatsapp üzerinden ulaştılar kazanabilmeniz için bir form doldurmanız gerekiyor, telefon gümrükten gireceği için bin 600 lira isteyeceğiz ama ilk telefon olduğu için sizden sadece 420 lira göndermeniz yeterli denilerek başladı ve telefonun elime ulaşacağını söyledi” dedi.

"SÜREKLİ MESAJ ATARAK TEHDİT EDİYORLAR"

Çekiliş sonrası kendisine danışman yönlendirdiklerini ve sürekli kendisine mesaj atarak tehdit ettiklerini belirten Muhammed El Hamşo, “Bana bir internet danışmanı yönlendirdiler. Bu sefer konuşmaya bir kişi daha katıldı ve o da bana kendini kargocu olarak tanıttı. Telefonunuz gümrükten geçti Kıbrıs’tan geldiğini söylediler. Taşıma aracına yüklemek için sizden bin 870 lira istiyoruz, IMEI kayıt ücreti ve taşıma için, telefonu rahat kullanmak için şart dediler. Ben de tamam dedim gönderdim parayı" dedi.

Kendisine kasko dosyası gönderdiklerini ve 4 bin 200 lira istediklerini söyleyen mağdur, "Ben de buna tepki gösterdim zaten kazandım diye. Toplam benden 30 bin 500 lira kadar aldılar. Bana sürekli mesaj atıyorlar halen sanki benim onlardan korktuğumu düşünerek. Avukat ile görüştüm bundan sonra mahkemeye çıkacaksınız. Ben de tamam dedim sonra benden 30 bin lira sonrasında 12 bin lira kadar para istediler ve aldıkları paraların hepsinin geri geleceğini söylediler” şeklinde konuştu.

"BABANIZ SINIR DIŞI EDİLMESİN DİYEREK TEHDİTLER EDİYORLAR”


Kendisinden 30 bin lira aldıklarını ve daha fazla isteklerini söyleyen Muhammed El Hamşo, “Ben polise geldim şikayetçi oldum. Konuşmalarla birlikte onları şikayet ettim. Bana 12 bin lira almak için bir kısım gönderin en azından mahkeme ile uğraşmayın, babanız sınır dışı edilmesin diyerek tehdit ediyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52