banner31
banner6

TKP Adayı Davulcu: En büyük çevre sorunu UBP’dir

12 Ocak 2022 Çarşamba 16:19
18 Okunma
TKP Adayı Davulcu: En büyük çevre sorunu UBP’dir

“Milyonlarca nüfusu taşıyacak bir coğrafyaya ve alt yapıya sahip değiliz”

            Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler  (TKP) Lefkoşa Milletvekili Adayı İlke Özgür  Davulcu, 8 parti temsilcisiyle birlikte katıldığı BRT-1 TV’de yayınlanan ‘Seçim Özel’ adlı programda ülkedeki en büyük çevre sorununun UBP olduğunu söyledi.

            İlke Davulcu, “Ülkedeki en büyü k çevre sorunu UBP’ dir. Bugün çevreye ve özellikle dağlarımıza baktığımızda UBP’nin çevreyle ilgili bilgi ve iradeye sahip olmadığını görebiliriz” dedi.

            Son zamanlar da Torosların fotoğrafını çekme modası yayıldığını bunun başını da CumhurbaaşkanıTatar’ın çektiğini söyleyen Davulcu, “Bir süre daha dağlarımızı çakıla kuma çevirmeye devam edersek yakında Mesarya Ovası’ndan da Torosların resminin çekilebilir hale geleceğine dikkati çekti.

            En ciddi çevre sorunlarından birinin de beton yapılaşma olduğunu belirten İlke Davulcu, “Şu anda 20 bin konut koçanı hazır halde satış bekliyor. Halen inşaat izinleri veriliyor. Bu mekanizmayı öncelikle sorgulamalıyız. Biz milyonlarca nüfusu taşıyacak bir coğrafyaya, alt yapıya sahip değiliz. Dolayısıyla yapılaşmanın içerisinde oluşan rant nedeniyle bugün 20’ye yakın taşocağı dağlarımızı fareler gibi kemirmektedir. Bunları kapatacakmıyız veya durduracakmıyız? Yoksa biz burada süslü cümleler kurmaya devam mı edeceğiz? 20 tane taşocağının dağlarımızıyok etmesi kabul edilemez bir durumdur” dedi.

            “Biz TKP olarak UBP’nin bugüne kadar çevreyle ilgili yaptıklarının tam tersini yapacağız” şeklinde konuşan TKP Milletvekili adayı Davulcu, taşocaklarının sayısını sınırlayacaklarını, yatay kazı uygulamasını yasaklayıp dikey kazıya geçireceklerini, bunun yanı sıra ülkedeki betona dayalı yapı tekniği sistemini değiştirip ülke iklimine uygun çevreci sisteme geçireceklerini söyledi.

Son Güncelleme: 13.01.2022 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52