banner31
banner6

Tufan Erhürman: Denetimsizliğin yarattığı sosyal, hukuki ve ekonomik sorunlar büyüyor

15 Ağustos 2022 Pazartesi 09:36
19 Okunma
Tufan Erhürman: Denetimsizliğin yarattığı sosyal, hukuki ve ekonomik sorunlar büyüyor

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, denetimsizliğin yarattığı sosyal, hukuki ve ekonomik sorunların hem üçüncü ülke uyruklu öğrencilerde, hem de toplumun genelinde yarattığı etkinin büyüdüğünü belirterek, “Görmezden gelmek, görünmez kılmaya çalışmak aymazlıktır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Yükseköğretimde öğrenci sayısının 110 bine yaklaştığını ifade eden Erhürman, “TC uyruklu öğrenci sayısında düşüş, üçüncü ülke uyruklu öğrenci sayısında ciddi artış var” dedi.

Erhürman, “Eksik bilgi, özellikle üçüncü ülke uyruklu öğrencilerin ne kadarının aktif (yani gerçekten öğrenci), ne kadarının pasif (yani öğrenci olarak kayıtlı olup aslında üniversite ile ilgisi olmayan) durumda olduğu!” açıklamasında bulundu.

Erhürman’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Bu bilgiye sahip olmadan, onu toplumla paylaşmadan ve gereğini yapmadan artık kimse öğrenci sayısı arttı diye sevinmemizi beklemesin!

Denetimsizliğin yarattığı sosyal, hukuki ve (başta emek piyasasındakiler olmak üzere) ekonomik sorunların hem üçüncü ülke uyruklu gerçek öğrencilerde, hem de toplumun genelinde yarattığı sıkıntılar büyüyor! Görmezden gelmek, görünmez kılmaya çalışmak aymazlıktır!”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52