banner31
banner6
banner1

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya'dan “EUNOMIA 6-2025” kod adlı tatbikat

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya’nın katılımı ile bu yıl beşincisi gerçekleştirilmekte olan “EUNOMIA 6-2025” kod isimli hava-deniz tatbikatının başladığı haber verildi.

13 Eylül 2025 Cumartesi 11:03
7 Okunma
Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya'dan “EUNOMIA 6-2025” kod adlı tatbikat

Haravgi’nin haberine göre, sevk ve idaresi her yıl katılımcı ülkeler tarafından dönüşümlü olarak üstlenilen tatbikat 11 Eylül’de başladı, 18 Eylül’e kadar devam edecek. Tatbikat Doğu Akdeniz’de deniz bölgesinde ve hava sahasında icra edilecek.

Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre deniz ve hava egzersizlerinin icra edileceği tatbikatta deniz yasağı, arama ve kurtarma, siber savunma ve asimetrik tehditleri göğüsleme uygulamaları denenecek.

Açıklamada Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya’nın iş birliğinin, bu dört ülkenin Deniz Hukuku’na (UNCLOS), Uluslararası Hukuk'a ve Doğu Akdeniz’de seyrüsefer serbestisinin sağlanması ve istikrarın idamesine bağlılık göstergesi olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52